Politic

Tensiuni în ALDE Timiș! Președintele filialei, pus la zid

Tensiuni în ALDE Timiș! Președintele filialei, pus la zid

Tensiuni în ALDE Timiș! Fostul vicepreședinte al filialei și al CJ Timiș, Traian Stancu iese la atac. Acesta îl acuză pe președintele ALDE, deputatul Marian Cucșa de nereguli în ceea ce privesc mai multe aspecte în interiorul partidului.

Trei membri care au fost excluși recent din partid Traian Stancu, Nistor Geană și Sorin Karagena susțin că președintele ALDE Timiș, Marian Cucșa i-a dat afară din partid pe nedrept și că, în ultimii trei ani, i-au dat acestuia mai multe sume de bani, inclusiv pentru plata cotizației, însă n-au văzut nicio chitanță în toată această perioadă.

 “Am primit o hârtie în care scrie că nu mai sunt membru ALDE. Legal, poate veni portarul să mă scoată afară din CJT. Eu nu mai pot să le multumesc colegilor, să spun ceva în Consiliul Județean, etc. Coada de topor al lui Chițoiu este Marian Cucșa. Noi am fost excluși din partid că nu am plătit cotizația. Dar noi am plătit-o, nu e adevărat. Nu am primit chitanță niciodată. De 3 ani de zile în ALDE Timiș nu s-a eliberat o chitanță. Nu se poate ca acest om, Marian Cucșa, să dea afară, prin domnul Chițoiu, pe oricine din partid.(…) Domnul Davițoiu îl acuză pe Cucșa, împreună cu alții, că au falsificat niște semnături în sediul ALDE. (…) Acest Chițoiu îi va distruge partidul. Nistor Geană nu a fost primit în ședință, astăzi. Sunt mai mulți colegi care vor să îl acționeze în instanță pe domnul Cucșa, să-i restituie banii. Nu se poate, tu, unul care ai furat bani de la colegi, tu să le spui că sunt dați afară pentru că nu au dat banii”, a afirmat  fostul vicepreședinte al CJT, Traian Stancu.

La rândul său, Nistor Geană a declarat că a fost exclus din ALDE Timiș pentru că ar fi refuzat să facă anumite jocuri. “Din păcate, în cursul anului trecut, domnul președinte Marian Cucșa a făcut presiuni asupra mea și a altora să suplimentăm niște fonduri de la primării care să ajungă la oameni ai partidului ALDE. Eu nu am fost de acord, iar de atunci Marian Cucșa a început să facă presiuni constante asupra mea. Mi-a cerut să demisionez și să las pe altul să ridice zona. Nu am fost de acord, este vorba, în primul rând, de imaginea mea. De ce să cedez locul unuia cu activitate zero. Mi s-a propus că nu voi pierde acei bani dacă voi demisiona, că voi primi în continuare 1.000 de lei indemnizația de consilier. Ce inseamna asta? Ca eu voi putea fi cumparat cu 1000 lei”, a explicat Nistor Geană.

Sorin Karagena a spus că a fost exclus din partid tot pe motiv că nu și-ar fi plătit cotizația. „De mine au vrut să scape poate pentru a-i pune mai ușor pe următorii de pe listă. Am făcut contestație către partid. Unica acuză care mi se aduce este că nu am plătit cotizația de șase luni. Nu am primit banii de campanie. Am două facturi de 3.000 de lei către partid, neachitate de trei ani. Acei bani acopereau cotizația pe încă zece ani”.

Traian Stancu l-a mai acuzat pe Marian Cucșa că în timpul campaniei electorale pentru alegerile locale din anul 2016 au fost aduși în partid 80.000 lei, însă președintele filialei nu a dorit să pună banii într-un cont. „Sunt bani de recuperat. În campania electorală, noi am adus niște bani, în jur de 80.000 lei, solicitați de Marian Cucșa. A spus că îi va duce pentru campania centrală la București. L-am rugat să depună banii într-un cont, nu ne era teamă că ne ia banii, ci că nu se respectă legea, că e finanțare pe ascuns a partidului. Cucșa a luat banii și a spus că i-a dat cuiva, nu i-a pus într-un cont. Nistor Geană i-a dat 15.000 de lei și acum vii să spui că nu a plătit cotizația? Cât de golan să fii să spui așa ceva? Am martori că am plătit cotizația, i-am solicitat chitanță. Timp de trei ani de zile nu există niciun document. După ce faci măgăria asta, îi dai afară din partid pe ăia pe care i-ai escrocat, pe motiv că nu au plătit cotizația. După acest mandat, i se va termina și această chestiune. Lumea nu are încredere în el. Nimeni nu dă doi bani pe Cucșa”, a afirmat Traian Stancu.

În următoarea ședință a Consiliului Județean Timiș, care va avea loc la sfârșitul lunii februarie, va fi votat noul vicepreședinte. Valentin Tudorică este propus de ALDE ca vicepreședinte în locul lui Traian Stancu.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*