Social

Poliţia Locală a dat amenzi de zeci de mii de lei

Poliţia Locală a dat amenzi de zeci de mii de lei

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Inspecție Comercială au acționat luna trecută pentru verificarea activității comerciale la societățile din oraş, cu scopul de a-i determina pe reprezentanții acestora să ia măsurile de intrare în legalitate.

În urma verificărilor, s-au constatat mai multe nereguli care au dus la aplicarea a 138 de sancțiuni, în valoare de 73.500 lei. Aproximativ jumătate dintre acestea au fost aplicate la OG 99/2000 pentru neafișarea sau nerespectarea orarului de funcționare, nedeținerea acordului de funcționare emis de Primăria Timișoara, desfășurarea de alte activități decât cele prevăzute în acord sau lipsa cursului de igienă ori alimentație publică pentru personalul angajat în sectorul alimentar și de alimentație publică.

Cealaltă jumătate din totalul de sancțiuni au fost aplicate conform HCL 538/2015 pentru neafișarea acordului de funcționare și neavizarea acestuia.

Poliția Locală le reamintește comercianților că, în conformitate cu actul normativ menționat, acordul de funcționare se vizează până la data de 28 februarie pentru anul în curs.

În același context, polițiștii locali au continuat verificările și la începutul lunii februarie, la sfârșit de săptămână fiind efectuate acțiuni la societățile care desfășoară activități de alimentație publică, respectiv cluburi.

Au fost controlate șase astfel de unități, unde nu au fost constatate încălcări ale legislației referitoare la liniștea publică, în schimb la trei dintre acestea au fost constatate încălcări ale prevederilor legale referitoare la lipsa acordului de funcționare și lipsa vizei pe acord acolo unde acesta exista.

Cele trei cluburi depistate în această situație, respectiv Everytime, Tranquila și Lau-Tim Caffe&Grill au fost sancționate cu câte 1000 lei fiecare. Verificările continuă și în perioada următoare.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*