Politic

ALDE solicită tăierea sporului de 25% din salariul primarului pentru neaccesarea de fonduri europene

ALDE solicită tăierea sporului de 25% din salariul primarului pentru neaccesarea de fonduri europene

Potrivit ALDE Timiş, primarul Robu le răspunde timișorenilor doar prin ignoranță și sfidare! Practic, le transmite că nu e treaba lor să știe de ce se pierd finanțările europene și guvernamentale pentru dezvoltarea orașului!

Primarul Timișoarei și acoliții săi au respins, în ședința de consiliu local de marţi, înființarea comisiei speciale pentru verificarea proiectelor pe fonduri europene din instituția pe care o conduce prost. Probabil a fost deosebit de indignat că un consilier local din opoziție a avut tupeul și nesimțirea să solicite constituirea unei astfel de comisii.

Consilierul local ALDE Timișoara, Laura Chindriș, a solicitat, în urmă cu două săptămâni, printr-un proiect de hotărâre bine argumentat, înființarea unei comisii speciale de verificare a proiectelor pe fonduri europene din Primăria Timișoara. Motivul e simplu și deja mult mediatizat: primarul Robu, deși primește un spor de 25% la salariu pentru atragerea de fonduri europene, la fel ca și city managerul Robert Kristof, a reușit să piardă, cu brio, în ultimii ani, zeci de finanțări europene, ultima dintre acestea a fost în valoare de aproximativ 20 de milioane de euro pentru 50 de microbuze electrice,  dosarul fiind respins pentru că nu avea semnătura conform cu originalul. La întrebarea simplă, din care am vrut cu toții să aflăm ce s-a întâmplat, răspunsul lui Robu a venit tipic din realitatea lui: ,, eu nu sunt un fan al microbuzelor electrice”!

Laura Chindriș: „Ținând cont de refuzul înființării comisiei pentru aflarea adevărului, putem trage concluzia că Nicolae Robu este principalul vinovat pentru pierderea banilor de la guvern și de la Uniunea Europeană. Solicit public tăierea sporului de 25%, atât pentru primar cât și pentru actualul city manager! Timișorenii NU mai vor să plătească din buzunar pentru neperformanța primarului și acoliților săi! Consider că acest spor este un spor de nesimțire! E ca și când, noi, timișorenii, îl plătim pe Robu să ne “fure căciula”!

ALDE Timiș dar și locuitorii acestui oraș care nu au carnet de partid (PNL), se întreabă deja revoltător până când acest individ face doar ce vrea el, când vrea el și cum vrea el. Până când va mai continua manipularea ieftină, până unde va merge cu indolența și ignoranța, nesimțirea și tupeul de astăzi, mascând astfel un management defectuos și o lipsă acută de performanță în Primăria Timișoara!?

Consilierul local ALDE, Laura Chindriș, expert în fonduri europene, a intenționat să afle și să facă publice informațiile despre aceste finanțări pe care municipalitatea nu le accesează sau le pierde cu brio! Asta pentru că este dreptul fiecărui cetățean să știe de ce s-au pierdut atâtea finanțări guvernamentale sau europene în perioada 2016-2018.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*