Eveniment

Peste 500 de şoferi au fost amendaţi în weekend de Poliţia Rutieră

Peste 500 de şoferi au fost amendaţi în weekend de Poliţia Rutieră

În weekend, poliţiştii rutieri au acţionat pe raza întregului judeţ, aplicând peste 500 de sancțiuni contravenționale șoferilor indisciplinați.

Astfel, poliţiştii au constatat 6 infracțiuni și au aplicat 526 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor rutiere.

Ca măsură tehnico-administrativă, au fost reţinute în vederea suspendării 36 de  permise de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire şi limitelor legale de viteză. De asemenea, au fost retrase 8 certificate de înmatriculare.

În săptămâna, care tocmai a început, poliţiştii vor desfăşura acţiuni punctuale pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

Sâmbătă, în jurul orelor 21:00, polițiștii Orașului Făget au oprit pentru control pe raza comunei Mănăștiur un autoturism, condus de un bărbat, de 47 de  ani, care se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cel în cauză, a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Duminică, în jurul orelor 19:00, polițiștii Orașului Ciacova au oprit pentru control în satul Cebza un autoturism, condus de un bărbat, de 45 de  ani, care se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 0,69  mg/l alcool pur în aerul expirat. Cel în cauză, a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În 4 februarie, în jurul orei  01:30, polițiștii Secției 4 Peciu Nou au oprit pentru control pe D.J. 591 un autoturism, condus de un bărbat, de 45 de  ani, care se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 0,76  mg/l alcool pur în aerul expirat. Cel în cauză, a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Pe numele celor trei șoferi, au fost întocmite dosare penale pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*