Social

40 de voluntari şi Asociația „Acasă în Banat” au renovat casa unei bătrâne din Moșnița Nouă

40 de voluntari şi Asociația „Acasă în Banat” au renovat casa unei bătrâne din Moșnița Nouă

Hortensia Capîlnaș și nepoata ei Melania locuiesc la marginea satului Moșnița Nouă. După moartea soțului, starea de sănătate a bătrânei s-a înrăutățit și bătrâna a început să se ocupe cu adunatul și strângerea de obiecte aruncate la gunoi. Familia, depășită de situație, nu a mai reușit să o țină în frâu, astfel că, atât casa cât și curtea Hortensiei au devenit un adevărat depozit de gunoi. Casa nu mai avea curent, apă, încălzire, iar condițiile de locuire din interior au devenit îngrozitoare.

„În urma mediatizării acestui caz, am decis să ne implicăm și să dăm o mână de ajutor Hortensiei, nepoatei și familiei lor. Am vrut să le dăm o șansă pentru a se repune pe picioare, astfel încât să poată trăi în condiții decente”, a declarat președintele asociației Acasă în Banat, Radu Trifan.

La apelul Asociației Acasă în Banat au răspuns zeci de voluntari și donatori, care au dorit să se implice în acest caz. Sâmbătă, 2 februarie, la casa Hortensiei a fost un adevărat furnicar de oameni care au luat cu asalt casa și curtea, adunând câteva tone bune de deșeuri. A fost refăcut acoperișul dar și târnațul care stătea să se prăbușească, au fost schimbate ușile și geamurile, au fost izolați pereții și podul, voluntarii au zugrăvit pe interior și pe exterior, au construit un wc, au montat sobe în ambele camere, mobilă etc. Chiar dacă au fost multe obstacole și lucrări neprevăzute, voluntarii au muncit până noaptea târziu, astfel că, la final, casa a redevenit locuibilă.

„Le mulțumim tuturor voluntarilor care celor care s-au implicat în acest caz cu muncă voluntară cu donații de materiale, obiecte, transport și multe altele. Mulțumiri Primăriei Moșnița Nouă care ne-a susținut cu un container de gunoi și logistica necesară pentru transportul și depozitarea celor câteva tone de gunoi și moloz”, a mai spus președintele Asociației, Radu Trifan.

Casa Hortensiei este a zecea casă renovată de Asociația Acasă în Banat în mai puțin de un an de la înființare.

Asociația Acasă în Banat își propune să păstreze patrimoniul cultural al regiunii Banat, să redea culoare satului bănățean, să redescopere adevăratele valori: oameni buni și gospodari, case frumoase și poveștile lor. Avem grijă de ele să le dăm mai departe, să nu piară în timp și în uitare.

Pentru mai multe detalii, donații în materiale sau obiecte, precum și pentru programul renovărilor, accesaţi pagina de Facebook a Asociației Acasă în Banat: https://www.facebook.com/acasainbanat

Donații în bani se pot face către: Asociația Acasă în Banat

Cont LEI: RO26BTRLRONCRT0P53069801

Cont EURO: RO11BTRLEURCRT0P53069801

SWIFT/ BIC: BTRLRO22

PayPal: acasainbanat@gmail.com

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*