Sănătate

Operaţie dificilă, realizată cu succes la Institutul de Cardiologie din Timișoara

Operaţie dificilă, realizată cu succes la Institutul de Cardiologie din Timișoara

La Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara a avut loc vineri prima procedura de implantare a unei Valve Cardiace Aortice Percutan (TAVI), pe anul 2019. Beneficiarul a fost o pacientă în vârstă de 65 de ani diagnosticată cu stenoză valvulară aortică severă, dar cu comorbidități asociate; diabet zaharat tip II cu obezitate, hipotiroidism, boală pulmonară cronică cu reducerea capacității funcționale la 70%.

Intervenția fost efectuată cu succes de către echipa de chirurgi cardiaci, medici anesteziști,cardiologi interventionisti, echocardiografisti și personal medical special: Prof. dr. Markus Linz (Germania), Prof. Dr. Marian Gașpar, chirurg cardiovascular, Conf. Dr. Cristian Mornos, Dr. Daniel  Brie,  Dr. Lucian Falnita, Dr. Horia Cioloca, Dr. Ani Mornos, Aș șefa Livia Gheta, Aș Șefa Gabi Mitrescu. Procedura a decurs bine, pacienta fiind extubată după câteva ore, astăzi sâmbătă 2 februarie, transferată pe secție.

Pentru anul 2019 sperăm să primim mai multe fonduri, pe lista de așteptare fiind  peste 15 pacienți investigați, cu stenoza aortică severă și risc chirurgical mare pentru operația pe cord deschis clasică. Dorim  că această alternativă terapeutică, mai ușoară,  la cazurile dificile, să fie susținută și suplimentată, de către Casă Județeană de Asigurări de Sănătate Timiș”, a transmis prof. dr. Marian Gașpar, șeful Secției Clinicii de Cardiologie Cardiacă.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*