Administrație

Centru educațional multifuncțional, în valoare de 5 milioane euro, în Giroc

Centru educațional multifuncțional, în valoare de 5 milioane euro, în Giroc

Elevii din comuna Giroc vor beneficia de condiții moderne de învățământ. Autoritățile locale au depus cel mai mare proiect pe fonduri europene de reabilitare și de extindere a școlii din comuna Giroc (situată în perimetrul fostelor Unități Militare). În urmă cu câteva zile, pe 31 ianuarie, a fost semnat contractul de finanțare în valoare de 5 milioane euro.

Scopul proiectului este de modernizare a infrastructurii existente și de extindere. Obiectivele proiectului: crearea a 19 săli de clasă, 6 laboratoare și ateliere, dar și a unei săli de sport pe o suprafață de 1.517,25 mp; crearea unei bucătării și a unei săli multifuncționale care, în mod curent, va funcționa ca și sală de mese pentru elevi; crearea unor spații de cazare pentru elevi; crearea unor spații pentru depozitarea materialelor didactice și a unor spații administrative.

Funcțiile propuse pentru cele 3 clădiri: C2- Săli de clasă și laboratoare; C5- Sală de mese; C6- Spații de cazare pentru elevi. „Este un centru educațional de mare impact pentru societate, fiind o creștere spectaculoasă a numărului cetățenilor și a copiilor în Giroc. Trebuie să le oferim copiilor condiții la creșă, școala, liceu. Suprafața depășește 2 hectare, spații de învățământ. Asta înseamnă grădiniță, școală primară și gimnazială și liceu, săli de sport și cantinele aferente. Este vorba despre etajul unul, etajul doi, toate cumulate ajung la aceasta situatie. Este o suma consistentă, 5 milioane de euro. Am fost prima unitate administrativă care a depus proiectul când s-a dat startul”, a precizat primarul comunei Giroc, Ionel Toma.

Unitatea de învățământ numără în prezent peste 1.300 de elevi. Școala este supraaglomerată, existând patru clase pregătitoare, și câte trei clase I și a II-a.

(FOTO: Facebook/ Girocul vazut altfel)

Un comentariu

  1. Și pentru copii cu autism din comună Giroc nu faceți nimic special,de exemplu un centru de zi,recuperare,macar o clasă cu profesori ,nimic!!!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*