Cultură

Problema obsesiei societății pentru aparențe, semnalată tinerilor într-un spectacol al Teatrului „Merlin”

Problema obsesiei societății pentru aparențe, semnalată tinerilor într-un spectacol al Teatrului „Merlin”

Spectacol de excepție oferit tinerilor timișoreni de către Teatrul pentru Copii și Tineret „Merlin” al Consiliului Județean Timiș. Joi, 31 ianuarie, de la ora 19:00, are loc spectacolul „Pantofii roșii”, adresat de data aceasta adolescenților, un concept de Baczó Tünde, după povestea lui Hans Andersen.

„Lumea suprarealistă creată de Andersen în această poveste m-a motivat să abordez o temă strâns legată de tinerețe, actuală azi, la fel cum a fost în vremea scriitorului danez. Vanitatea și egocentrismul reprezintă o problemă pentru copiii de astăzi. Într-o societate obsedată de aparențe, elevii ajung în mod aproape natural să fie interesați de înfățișarea lor și de nimic altceva. Școala devine mai degrabă un podium de modă, decât un loc unde ei beneficiază de un dar prețios, educația. Concurența sănătoasă, care motivează copiii, a dispărut, fiind înlocuită de o rivalitate neconstructivă al cărei motor este egocentrismul. Aceasta creează adesea situații de netolerat. Suntem martorii unui proces de deformare și, cu spectacolul de teatru-dans „Pantofii roșii”, simt nevoia să semnalizez acest lucru copiilor, părinților și profesorilor”, spune Baczó Tünde.

       Concept, regie și coregrafie: Baczó Tünde după povestea lui H. C. Andersen;

       Muzica originală: Cári Tibor;

       Texte cântece: Geanina Jinaru-Doboș;

       Decor: Attila Bajko;

       Costume: Cristina Milea;

       Distribuția: Victoria Rusu/Magyari Etelka/ Cristian Brătoiu/ Jasmina Mitrici/ Raul Lăzărescu/ Ștefan Roman/ Laurențiu Pleșa;

       Durata spectacolului: 1 h 20 min;

       Vârsta recomandată: 15+;

       Preț bilet: 10 lei.

Bilete puteți achiziționa online, accesând site-ul: https://www.bilete.ro/pantofii-rosii/pantofii-rosii-31-ian-2019

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*