Administrație

Încep, din nou, lucrările la Biserica Millenium din Timișoara

Încep, din nou, lucrările la Biserica Millenium din Timișoara

Biserica Millenium situată în cartierul Fabric din Timișoara va intra în reabilitare în acest an.

Este anunțul făcut de viceprimarul Dan Diaconu, care susține că cel mai impresionant lăcaș de cult se află în proces de transformare de mai mulți ani.

Vom începe lucrările pentru restaurarea vitraliilor aferente rozetei de pe fațada principală, refacerea instalației de încălzire și modernizarea impresionantei orgi Wegenstein. Spațiul public din fața catedralei a fost transformat într-un parc cochet care găzduieste cea mai veche statuie din Timișoara, restaurata și ea, Sfântul Ioan Nepomuk”, a transmis viceprimarul Timișoarei, Dan Diaconu.

Pană acum au fost finalizate lucrările de reabilitare a acoperișului, restaurarea celor două vitralii majore, iluminatul arhitectural.

Lăcașul a fost construit pentru cinstirea a 1000 de ani de la creștinarea regelui Ștefan I al Ungariei (de aici numele de Millennium). Construcția, în stil neoromanic, a început în 1896 și a fost terminată în 1901. Biserica Millennium are una dintre cele mai valoroase orgi ale renumitului constructor din Banat, Carl Leopold Wegenstein. Instrumentul a fost construit în 1901 și restaurat cu sprijinul financiar al familiei Marchegiano, în 2005.

(Foto: Marko Obradović Edge)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*