Administrație

Gata cu kitsch-ul în centrul Timișoarei

Gata cu kitsch-ul în centrul Timișoarei

Fără reclame chicioase în centrul istoric al Timișoarei. Municipalitatea dorește să adopte un nou regulament urban, prin care să interzică reclamele de la intrarea în magazine.

Potrivit primarului Nicolae Robu, în prima etapa vor dispărea reclamele de dimensiuni mari, colorate, luminoase, din plastic sau sticlă.“În Timișoara și în zona 0, Piața Victoriei, centrul istoric, nu s-au aplicat reguli care erau în vigoare, chiar dacă ele puteau fi îmbunătățite, cu privire la reclame. Unele dintre ele sunt chicioase, altele sunt disonante. Vrem să punem piciorul în prag. Și a fost deja o primă reuniune de lucru pe această tema. Vom avea un nou regulament de publicitate în oraș”, a explicat edilul Nicolae Robu.

Timișoara a avut un regulament de publicitate stradală încă din luna aprilie a anului 2009, însă acesta a devenit inutil odată cu intrarea în vigoare a Legii 185/2013 privind amplasarea și autorizarea mijloacelor de publicitate, în baza căreia încă se dau autorizații. Reamintim, conform legii monumentelor, amplasarea reclamelor luminoase pe clădiri este strict interzisă. Însă, agenții economici nu au ținut cont și au reușit să obţină autorizaţii pentru reclame tocmai de la Primăria Timişoara.

(Foto: arhivă)


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*