Turism

Frumuseţile din Banatul Montan, prezentate la UVT în două episoade ale unui film regizat de Sabin Dorohoi

Frumuseţile din Banatul Montan, prezentate la UVT în două episoade ale unui film regizat de Sabin Dorohoi

Joi, 31 ianuarie, de la ora 18, în Sala Aula Magna a Universității de Vest din Timișoara, regizorul bănățean Sabin Dorohoi și Departamentul de Geografie al Facultății de Chimie, Biologie, Geografie vă invită la premiera națională a episoadelor 1 – Drumul Romanilor și 2 – Calea Apelor din trilogia Banatul Montan.

„Acum un an, în 22 ianuarie 2018, lansam primul episod al unui proiect ambițios de documentare turistică despre zona mea de baștină. Mi-am propus ca în trei ani, din 2017 și până în 2020, să produc o trilogie numită „Banatul Montan”, care să cuprindă o parte din poveștile, legendele și locurile inedite din această regiune magică. Așa că, după lansarea de anul trecut a primului episod și după un alt an de muncă, am ajuns la momentul lansării celui de-al doilea episod al trilogiei. La Timișoara, la finele lunii ianuarie, vom continua cu prezentarea celui de-al doilea episod, urmând ca în anul 2019 (sperăm!) să căutăm finanțarea necesară și să realizăm ultima parte a trilogiei. Cele două episoade realizate în 2017 și, respectiv, în 2018, chiar dacă au un concept comun, au abordări artistice diferite. Dacă primul episod a avut o voce narativă omniscientă a binecunoscutului actor Mihai Constantin, în cel de-al doilea episod există o prezentatoare, Ancuța Dorohoi – sora mea, care merge „in corpore” prin 26 de atracții turistice din Caraș-Severin și descoperă alături de spectatori povești, legende și informații turistice din regiune”, a precizat Sabin Dorohoi.

O altă noutate față de primul episod este muzica originală, superbă, inspirată din folclorul bănățean, concepută special pentru acest film de către compozitorul Eduard Dabrowski Boboia. Afișul celui de-al doilea film este desenat de „penelul digital” al pictorului nostru bănățean Bogdan Piperiu.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*