Eveniment

Somaleză prinsă cu acte false la frontieră

Somaleză prinsă cu acte false la frontieră
Adora Beauty

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac au depistat o femeie, cetăţean din Somalia, care a încercat să iasă ilegal din România, folosindu-se de un document de călătorie pentru refugiaţi eliberat de autorităţile germane ce aparţinea altei persoane.

În data de 28 ianuarie, în jurul orei 16.50, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, s-a prezentat pentru a ieși din țară, o femeie, care călătorea ca pasager într-un autocar,  înmatriculat în România.

La controlul de frontieră, femeia s-a legitimat cu un document de  călătorie pentru refugiați eliberat de autorităţile din Germania.

Cu ocazia inspecţiei documentului, poliţiştii de frontieră au constatat că femeia nu este una şi aceeaşi cu cea din documentul prezentat pentru control, motiv pentru care a fost dusă la sediul Punctului de Trecere a Frontierei pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că persoana este cetățean din Somalia, se numeşte A.R. și are 34 de ani. A recurs la această metodă deoarece nu posedă o viză valabilă pentru Spaţiul Schengen şi intenționa să ajungă într-un stat din vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanei, efectuând totodată, cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals privind identitatea şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca, la finalizarea cercetărilor, să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*