Administrație

“Podul îndrăgostiților” din Timișoara va fi reabilitat

Foto: Octavian Pintean

Pasarela Îndrăgostiţilor din Timişoara va intra în reabilitare. Primarul Nicolae Robu a anunțat că a fost scoasă la licitație proiectarea lucrărilor pentru reabilitarea pasarelei de peste Bega, din Parcul Copiilor. Aproape 8.000 de euro va costa proiectarea modernizării acesteia.

Municipalitatea aşteaptă ofertele pentru serviciile de proiectare. Firmele interesate pot să depună ofertele până în 6 februarie. „Suntem în proceduri pentru achiziţia serviciilor de proiectare, aici s-a mers pe formula SF+PT (studiu de fezabilitate+proiectare tehnică), pentru Pasarela Îndrăgistiţilor din Parcul Copiilor. Valoarea estimată este 32.100 lei fără TVA. Durata de proiectare este de 165 de zile. După ce primim studiul de fezabilitate îi dăm drumul la etapa a doua, elaborarea proiectului tehnic cu detalii de execuţie și vrem să fie rezolvată repede această problemă”, a explicat primarul Timişoarei, Nicolae Robu.

Amenajarea pasarelei ar trebui să se realize până la sfârșitul acestui an.

Pasarela pietonală de peste Bega, de lângă Parcul Copiilor, a devenit cunoscută pentru lacătele pe care le leagă acolo îndrăgostiţii. Primul lacăt a fost pus în 2012, iar acum sunt câteva sute.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*