Sănătate

DSP Timiș: “Cazurile de îmbolnăvire de gripă, în creștere”

DSP Timiș: “Cazurile de îmbolnăvire de gripă, în creștere”

În cadrul Sistemului de supraveghere de rutină a infecţiilor respiratorii şi a gripei, la nivelul judeţului Timis, în săptămâna  21– 27 ianuarie au fost raportate un număr de viroze respiratorii: 2542 cazuri în creștere față de săptămâna precedenta (2251 cazuri). Număr cazuri viroze internate: 99, ceea ce reprezintă o pondere de 3.89% din totalul de cazuri de viroze raportate, față de 2.26% în săptămâna precedentă.

De cealaltă parte, DSP Timiș anunță că numărul pneumoniilor raportate: 410, este  în scădere ușoară față de săptămâna anterioară (417). Număr cazuri de pneumonii internate: 96, ceea ce reprezintă o pondere de 23.41% din totalul de cazuri de pneumonii raportate, față de 21.58% în săptămâna precedentă.

Număr cazuri de îmbolnăvire cu simptomatologie clinică de gripă: 38, în creștere semnificativă față de săptămâna precedentă (5 cazuri). Din acestea, 35 cazuri au fost internate.

Număr cazuri confirmate de gripă: 6 cu virusul AH1.

Număr total decese până la ora actuală: 5 cazuri.

Situaţia vaccinării antigripale: au fost administrate toate dozele de vaccin distribuite județului nostru, respectiv 2.1240 doze.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*