Eveniment

Şoferi, nu plecaţi la drum fără ca maşinile să fie echipate de iarnă!

Şoferi, nu plecaţi la drum fără ca maşinile să fie echipate de iarnă!
Adora Beauty

Începând de joi dimineață, o mare parte a țării se va afla sub COD GALBEN de precipitații abundente – ploi, lapoviță, ninsori și polei – și intensificări însemnate ale vântului! Condițiile meteo vor determina depunerea unui nou strat de zăpadă și apariția poleiului.

ANM a emis o atenționare COD GALBEN de vreme rea, valabilă din 24 ianuarie, ora 4.00 și până pe 25 ianuarie, ora 14.00, potrivit căreia, în zonele de mare altitudine printre care şi în Munții Banatului, va ninge abundent, iar vântul va avea intensificări cu rafale de 60-80 km/h, viscolind și troienind zăpada. În zonele mai joase, ploaia și lapovița vor determina topirea stratului de zăpadă.

În trafic sunt prezente patrule auto care veghează la respectarea regulior de circulaţie. Acestea au în atenţie şi eventualii conducători auto care încearcă să efectueze manevre neregulamentare, în special de depăşire a coloanelor de autovehicule ce se deplasează cu dificultate.

Pentru siguranța dumneavoastră, Poliţia vă recomandă să nu plecați la drum dacă nu aveți autoturismul echipat pentru circulația în condiții de iarnă. Pe drumurile acoperite de zăpadă sau polei, rulați cu viteză redusă și păstraţi faţă de autovehiculul din față o distanţă corespunzatoare care să vă permită să opriți în siguranţă în situaţia în care acesta încetineşte sau opreşte.

Informați-vă în legătură cu evoluția fenomenelor meteo din zona în care urmează să vă deplasați, respectați recomandările autorităților și eventualele restricții de circulație impuse preventiv, pentru siguranța dumneavoastră, pe unele sectoare de drum!

Orice situație de urgență cauzată de vremea severă poate fi semnalată la numărul unic de urgență 112!

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*