Cultură

Microstagiune organizată de Teatrul Maghiar și Teatrul German. Ce piese putem vedea

Microstagiune organizată de Teatrul Maghiar și Teatrul German. Ce piese putem vedea
Adora Beauty

Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” și Teatrul German de Stat Timișoara organizează un showcase în perioada 30 ianuarie – 1 februarie 2019, dedicat specialiștilor din teatru și publicului timișorean. Cele mai bune producții recente ale celor două instituții au fost grupate la mijlocul stagiunii, ca o demonstrație de forță a actorilor din teatrele minoritare timișorene.

Astfel, în data de 30 ianuarie, ora 19:00, Teatrul Maghiar prezintă „Hedda Gabler”, regia Tom Dugdale – o interpretare modernă și minimalistă a celebrului text de Henrik Ibsen, care oferă o partitură generoasă tinerei actrițe Simó Emese.

În 31 ianuarie, ora 19:00, în Sala Mare, actorii maghiari vor interpreta „La comun”, regia Radu-Alexandru Nica, o poveste hippie despre un cuplu care se destramă după ce decide să locuiască împreună cu alte cinci persoane.

În ultima zi a showcase-ului, 1 februarie, de la ora 17:00, Teatrul Maghiar prezintă comedia „Mica neînțelegere cosmică”, regia Anna Csábi, spectacol cu patru personaje feminine care își prezintă neobișnuitele povești de iubire. Teatrul German de Stat oferă ultimul spectacol din microstagiunea timișoreană – în 1 februarie, de la 19:30 se va juca „Jurnal de România. Timișoara”, regia Carmen Lidia Vidu, o radiografie a modului în care șase actrițe ale teatrului se raportează la orașul în care trăiesc și societatea română contemporană.

Ineditul acestui showcase organizat de cele două instituții constă în varietatea spectacolelor și oportunitatea ca publicul timișorean și de specialitate să vadă actori diferiți și viziuni regizorale diferite, accentuând multiculturalitatea peisajului teatral din Timișoara.

Toate spectacolele vor fi traduse în limba română. Biletele se pot lua de la Casele de bilete ale celor două instituții sau pe www.biletmaster.ro Orarul Casei de bilete a Teatrului Maghiar este de luni până vineri între 10-13 și 16-19, iar Casa de bilete a Teatrului German este deschisă de marți până vineri între 10-15 și 17-19, precum și sâmbăta între 10-15.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*