Social

Şoferii care au blocat accesul ambulanţelor au rămas fără maşini

Şoferii care au blocat accesul ambulanţelor au rămas fără maşini

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație Rutieră au efectuat, în ultima perioadă, pe lângă acțiunile proprii și acțiuni în comun cu reprezentanții Societății Drumuri Municipale SA, în vederea luării măsurilor de fluidizare a traficului obstrucționat de autovehiculele parcate neregulamentar în mai multe zone din oraş. Au fost vizate zonele în care au existat numeroase sesizări cu privire la oprirea sau staționarea autovehiculelor încurcând pătrunderea ambulanțelor la unitățile spitalicești.

Astfel, în ultima săptămână, au fost ridicate 12 autovehicule staționate neregulamentar, sub incidența indicatorului de oprire sau staționare interzisă, în Piața Regina Maria – Spitalul de Copii, str. Dr. Ioan Mureșan – Spitalul Județean și Gh. Dima – Spitalul Municipal, fiind aplicate și un număr de 112 sancțiuni contravenționale în zonele respective.

Sâmbătă, polițiștii locali au aplicat și o sancțiune de 580 lei cu puncte penalizare la permis în cazul unui conducător auto care a staționat cu autovehiculul pe str. Ștefan cel Mare, obstrucționând circulația tramvaielor în zonă.

Poliţia Locală reaminteşte că sancțiunile aplicate pentru încălcarea prevederilor OUG 195/2002 referitoare la oprirea și staționarea în locuri nepermise sunt între 290 și 725 lei și 2 sau 3 puncte penalizare la permis, în funcție de faptă, iar în cazul ridicării se achită și o taxă către SDM, cu al cărei mijloc se efectuează ridicarea. Poliția Locală Timișoara atrage din nou atenția conducătorilor auto să respecte indicatoarele rutiere și să evite parcarea autovehiculelor în locuri interzise obstrucționând astfel traficul rutier și mijloacele de transport în comun, pentru a nu fi sancționați și pentru a nu le fi ridicate autovehiculelor pe care le conduc.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*