Eveniment

Doi bărbaţi din Kosovo, prinşi când încercau să treacă ilegal graniţa

Doi bărbaţi din Kosovo, prinşi când încercau să treacă ilegal graniţa

Poliţiştii de frontieră de la Sânnicolau Mare au depistat doi cetăţeni din Kosovo care au încercat să intre ilegal în România din Serbia, pe jos, pe la frontiera verde.

În data de 19 ianuarie, în jurul orei 07.00, poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare – I.T.P.F. Timişoara care executau misiunea de supraveghere a frontierei de stat au depistat două persoane care se deplasau pe jos, dinspre Serbia spre România, la aproximativ 250 de metri de linia de frontieră, în apropierea localităţii Beba Veche, judeţul Timiş.

Deoarece nu îşi justificau prezenţa în zonă, persoanele în cauză au fost conduse la sediul Poliţiei de Frontieră pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt doi bărbaţi din Kosovo, având vârsta de 35 de ani. Persoanele în cauză au declarat că s-au deplasat pe jos, pe câmp și că doreau să ajungă într-un stat din vestul Europei. Aceştia au încercat să treacă frontiera din Serbia în România, pe jos, întrucât aveau interdicţie de a intra în Spaţiul Schengen.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, totodată, au fost anunţate autorităţile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*