Cultură

„Cu ce vă servesc?” Prima piesă e teatru a lui Pascal Bruckner ajunge la Timișoara

„Cu ce vă servesc?” Prima piesă e teatru a lui Pascal Bruckner ajunge la Timișoara

„Cu ce vă servesc?” este prima piesă de teatru scrisă de celebrul eseist și romancier francez Pascal Bruckner pentru Grivita 53 și e interpretată de o distribuție de excepție: Maia Morgenstern (clientul) și Rodica Mandache (chelnerul). Comedia  este regizată de  Chris Simion – Mercurian  care, cu acest prilej, debutează ca actriță în rolul lui Dumnezeu. Prima reprezentație a spectacolului la Timișoara va avea loc luni, 21 ianuarie, de la ora 20, pe scena  Operei Naționale.

Avându-l ca sursă de inspirație pe dramaturgul Eugene Ionesco, Pascal Bruckner a creat o spumoasă comedie de situație – în cheie  absurdă – o experiență prin care, la un moment dat, va trece fiecare dintre noi.

O clientă intră într-o cafenea, nu știe ce să comande și speră ca rezolvarea acestei dileme să vină din partea chelneriței.

Chelnerița, o foarte bună vânzătoare, reușește să-și aducă clienta în pragul depresiei. Dumnezeu se întâlnește cu amândouă, le servește cea mai simplă lecție de viață și le face nota de plată.

„Căutam actrița pentru rolul lui Dumnezeu și la o repetiție Maia Morgenstern mi-a propus să joc eu. Am zis “da” în glumă și m-am văzut pe afiș. Rodica Mandache a încurajat inițiativa și mi-am zis: „este cea mai tare modalitate să te răzbuni pe un regizor”. Vă anunt oficial că nu intenționez să repet isprava. Sergiu Nicolaescu e doar unul. De-acum încolo voi avea grija ce răspund. (….) Am două mari șanse: să ies foarte prost sau să am bafta începătorului. Aveți umor, da? Atunci riscați sa vedeti cu ce vă servim”, declară, cu umor, regizoarea.

Decorul este realizat de Imelda Manu, iar costumele sunt create de  Mirela Traistaru.

Biletele se găsesc la Agenția Operei.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*