Sănătate

Centrul de Mari Arși ar putea fi deschis în câteva luni. Ce spune ministrul Pintea

Centrul de Mari Arși ar putea fi deschis în câteva luni. Ce spune ministrul Pintea
Adora Beauty

Centrul de Mari Arşi de la Timişoara ar putea fi deschis în luna mai, a anunţat, astăzi, ministrul sănătăţii, Sorina Pintea. Una dintre licitaţii a fost terminată, iar alta este în curs de finalizare.

Ministrul Sănătăţii a precizat că centrul poate fi deschis, chiar dacă a treia licitație nu a fost încă demarată,

„În momentul în care s-a făcut necesarul pentru un centru de mari arși, s-a trecut tot, adică și scaun și pensă, lucruri pe care spitalul deja le are și din punctul meu de vedere nu cred că este necesar să mai așteptăm finalizarea și a unei a treia licitații pentru alte componente și să nu dăm drumul Centrului de Mari Arși. Am discutat cu managerul spitalului, cu șeful secției de chirurgie plastică și am convenit ca atunci când se va face eliberarea acestor ultime aparate achiziționate, spitalul să contribuie cu ceea ce lipsește și vă spuneam sunt chestiuni minore – scaun, pensă și alte lucruri – astfel încât din luna mai să putem aproba o linie de gardă pentru Marii Arși si să dăm drumul centrului așa cum trebuie”, a spus Sorina Pintea la Timişoara.

Ministrul Sănătăţii a mai declarat că, între Spitalul Județean Timișoara şi Ministerul Sănătăţii a fost semnat un protocol, care să permită interconectarea corpurilor de clădire ale unităţii.

La Centrul de Mari Arşi s-au construit cinci boxe noi – paturi special dotate pentru această patologie, iar din punct de vedere al infrastructurii, acesta este cel mai modern din România, conform managerului Spitalului Judeţean Timişoara, dr. Marius Craina.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*