Social

VIDEO/ Animal inedit în România, surprins de camerele de supraveghere instalate într-o pădure din Caraș Severin

VIDEO/ Animal inedit în România, surprins de camerele de supraveghere instalate într-o pădure din Caraș Severin

Membrii Asociaţei Wild Caraş-Severin au publicat un filmuleţ cu un animal despre care se ştie că a apărut în ultimii ani în vestul ţării, însă s-a lăsat destul de rar văzut.

Şacalul auriu, o specie despre care se vorbește mult în ultima vreme, o specie despre care părerile sunt împărțite.“Există foarte puține imagini și filmări cu șacalul auriu în vestul țării, așa că pentru noi e un mica victorie. Deși este privit ca un venetic, ca o spcie invazivă, șacalul se întoarce practic în vestul țării, zona în care a mai fost prezent, dar a fost vânat până la exterminare”, transmit reprezentanții Asociaţei Wild Caraş-Severin.

Şacalul auriu şi-a făcut apariţia în ultimii ani în vestul ţării, unde s-a instalat conforabil, iar populaţia a crescut constant în ultimii ani.

În judeţele Caraş-Severin şi Timiş vorbim deja de o specie cu “state”, fiind semnalate haite de şacali care vânează aici.

VIDEO:

Şacal auriu

Şacal auriu (Canis aureus moreoticus) O specie despre care se vorbeste mult in ultima vreme, o specie despre care parerile sunt impartite. Exista foarte putine imagini si filmari cu sacalul auriu in vestul tarii, asa ca pentru noi e un mica victorie. Desi este privit ca un venetic, ca o spcie invaziva, sacalul se intoarce practic in vestul tarii, zona in care a mai fost prezent, dar a fost vanat pana la exterminare.Şacalul auriu şi-a făcut apariţia în ultimii ani în vestul ţării, unde s-a instalat conforabil, iar populaţia a crescut constant în ultimii ani. În judeţele Caraş-Severin şi Timiş vorbim deja de o specie cu "state", fiind semnalate haite de şacali care vânează aici.(C) Asociaţia Wild Caraş-Severin

Publicată de Asociația Wild Caraș-Severin pe Luni, 14 ianuarie 2019

 


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*