Educație

A pornit transportul școlar gratuit pentru elevii din Timișoara

A pornit transportul școlar gratuit pentru elevii din Timișoara

Veste bună! A pornit transportul școlar gratuit pentru elevii din Timișoara.

Elevii de la patru licee au mers în această dimineață la școală cu transportul public școlar. Societatea de Transport Public Timisoara  a început să-i transporte pe elevi la școală și înapoi către casă.

Astfel, elevii Colegiului Național “CD Loga”, “Carmen Sylva”, “E. Ungureanu” și ai Colegiului Tehnic “I.C. Brătianu” care locuiesc în cartierele Circumvalațiunii, Calea Lipovei, Calea Șagului și Soarelui beneficiază de servicii de transport public speciale, cu minibuze, din cartier la școală și înapoi.

Ideea lansată acum trei ani, când am demarat procedurile de achiziție de minibuze, de a asigura transport public special, dedicat, pt elevi a ajuns la materializare astăzi, 14.01.2019. Patru curse speciale, cu minibuze Mercedes, ultramoderne, confortabile și sigure au transportat astăzi 73 de elevi. Totul a decurs impecabil, elevii au încântați. Evident, la sfârșitul programului -la orele 12.10, 13.10, 14.10-, elevii vor fi duși de la școală acasă”, a transmis edilul Nicolae Robu.

Transportul școlar în Timișoara începând cu ziua de azi a decurs foarte bine. Ne dorim să dezvoltăm acest subsistem de transport în Timișoara odată cu angajarea de noi șoferi și bineînțeles, ne dorim să venim în sprijinul părinților și al copiilor pentru a putea să asigurăm un transport școlar de calitate. Totodată, să putem să le luăm o grijă părinților în ceea ce privește transportul copiilor de la domiciliu la școala și viceversa”, a precizat Nicolae Bitea, director executiv STPT.

Sunt patru linii speciale. Linia S1 va pleca la ora 7.20 din Piața Dacia și va opri la Col. Brătianu și la E. Ungureanu la ora 7.36, va ajunge la C.D. Loga la 7,43, iar la Carmen Sylva la ora 7.45.

Linia S2 va pleaca la ora 7.10 de la Podul Calea Șagului, la 7.23 este la Colegiul Bănățean, mergând pe linia 33, iar la 7.36 ajunge la Brătianu și Ungureanu, la 7.45 la C.D. Loga și la 7.45 la Carmen Sylva.

Linia S3 pleacă la ora 7.20 de la Vama de pe Bd. Sudului, la 7.38 este la C.D. Loga, la 7.40 la Carmen Sylva, iar la 7.45 la Brătianu și Ungureanu.

Linia S4 pleacă de pe str. Holdelor la ora 7.15, la 7.36 ajunge la Ungureanu și Brătianu, la 7,43 la C.D. Loga și la 7.45 la Carmen Sylva.

Pentru revenirea de la școală, pentru fiecare cartier vor fi trei curse: la 12.10, la 13.10, respectiv la 14.10, cu plecare de la liceele capete de linie.

(FOTO: Costi Duma)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*