Economic

Nestle își închide porțile la Timișoara

Nestle își închide porțile la Timișoara

Nestlé, cea mai mare companie de produse alimentare și băuturi din lume, își închide fabrica din Timișoara, singura din România. Producția se va muta în Ungaria. Conducerea companiei negociază acum cu sindicatele.

Grupul elveţian are în România circa 900 de salariaţi, dintre care circa 400 la fabrica din Timişoara.

Portofoliul Nestle România cuprinde cereale pentru micul dejun şi batoane de cereale, băuturi calde, divizia Professional, dulciuri, îngheţată, produse culinare, produse pentru bebeluşi şi hrană pentru animale.

Compania a intrat pe piața românească în 1995, iar în anul 2000 a cumpărat marca de napolitane Joe. Fabrica va fi închisă până la finalul lunii mai a acestui an.

Conducerea a informat angajații cu privire la intenția de închidere a fabricii și a inițiat discuțiile cu sindicatul și angajații pentru a găsi soluția cea mai potrivită pentru cele 388 de persoane vizate, aflate în fabrică.

Închiderea unității de producție din Timișoara este o decizie extrem de dificilă, luată după analize amănunțite și după implementarea tuturor alternativelor. Pe plan local, Nestlé  își desfășoară activitatea pe o piață care trece printr-o perioadă de schimbări rapide, caracterizată de noi tipare de consum și deficit de muncă, într-un mediu competitiv. Analizăm toate opțiunile pentru a oferi sprijinul necesar colegilor noștri. Prioritatea noastră constă în atenuarea acestei schimbări în raport cu angajații noștri”, spune pentru Profit.ro Leszek Wacirz, Country Manager Nestlé România.

Cele 30 de persoane angajate la Nestlé Regional Cost Competence Centre din Timișoara – centrul de servicii financiare al Nestle –  nu sunt afectate de această decizie și își vor continua activitatea într-o nouă locație în centrul orașului.

Am inițiat un amplu proces de consultare cu angajații și cu sindicatul pentru a identifica cele mai bune soluții prin care putem să ne susținem oamenii în această perioadă. Explorăm toate căile posibile, de la asistență în găsirea de noi locuri de muncă sau în dobândirea abilităților necesare în procesul de reangajare și până la organizarea unor târguri de locuri de muncă în incinta fabricii. Angajații care vor fi disponibilizați vor beneficia de salarii compensatorii în funcție de vechimea lor în companie“, spune pentru Profit.ro și Jackie Avery, Director Resurse Umane Nestlé România.

Fabrica din Timișoara are o producție anuală de peste 10.000 tone de dulciuri și cafea.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*