Educație

Ce schimbări sunt la Bacalaureat și ce trebuie să știe elevii

Ce schimbări sunt la Bacalaureat și ce trebuie să știe elevii
Adora Beauty

Schimbări importante la Bacalaureat 2019. Ecaterina Andronescu, ministrul Educației, anunță schimbări la examenul maturității, oferind și câteva informații importante elevilor la început de an.

Bacalaureatul s-ar putea schimba, pentru a introduce un tip de BAC care să le dea acces elevilor la şcolile postliceale, a declarat din nou Ecaterina Andronescu, de data aceasta într-un interviu pentru HotNews.ro.

Schimbări vor fi și la examenul de Evaluare Națională 2019. Ministrul Educației nu dorește să renunțe la repartizarea computerizată, dar noutatea ar fi o nouă evaluare pentru trecerea de la clasa a X-a la a XI-a.

În ceea ce priveşte examenul de Bac, Andronescu a afirmat că va rămâne unul “naţional” pentru acces la universitate, “dar la liceele tehnologice, unde promovarea este mică, să gândim pentru absolvenţii lor un Bac diferenţiat. Cine vrea să se înscrie la unul naţional, dacă se simte în stare promovează Bac-ul naţional, are acces în universitate. Cine nu se simte în stare să susţină un bacalaureat naţional să susţină un bacalaureat tehnologic sau profesional şi să aibă acces doar în şcoala postliceală”.

Calendar Bac 2019. Calendarul probelor scrise

Prima probă scrisă este la Limba și Literatura Română Limbă va avea loc pe 1 iulie. Proba la Limba și Literatura maternă Eb) este programată pe 2 iulie, iar probă Ec)- probă obligatorie a profilului pe 3 iulie.

Ultima probă scrisă, cea la alegere a profilului și specializării Ed) se va desfășura pe 4 iulie.

Când se afișează rezultatele

Afișarea primelor rezultate este programată pentru data de 8 iulie (până la oră 12.00) și va fi urmată de depunerea contestațiilor (orele 12.00 – 16.00).

Între 9 și 12 iulie vor fi soluționate contestațiile, în timp ce afișarea rezultatelor finale este prevăzută pentru data de 13 iulie.

Calendar Bacalaureat 2019, sesiunea iunie-iulie

Pe scurt, iată calendarul examenelor de Bac, apropbate de Edu.ro.

    3-4 iunie-evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limbă română;  5-6 iunie-evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limbă maternă; 7, 10, 11 iunie-evaluarea competențelor digitale; 12-13 iunie-evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională; 1 iulie-probă scrisă la Limbă și literatură română; 2 iulie- probă  scrisă la Limbă și literatură maternă; 3 iulie-probă scrisă obligatorie a profilului; 4 iulie- probă scrisă la alegere a profilului și specializării; 8 iulie-afișarea primelor rezultate; depunerea contestațiilor; 13 iulie-afișarea rezultatelor finale.

Înscrieri

Înscrierile pentru susținerea examenului în prima sesiune se fac în săptămâna 27-31 mai 2019. Cursurile pentru clasele a XII-a și a XIII-a se încheie vineri, 31 mai.

Înscrierile pentru susținerea examenului în prima sesiune se fac în săptămâna 27-31 mai 2019. Cursurile pentru clasele a XII-a și a XIII-a se încheie vineri, 31 mai.

A doua sesiune de Bac

A doua sesiune de Bac sau Bacul din toamnă din anul școlar 2018-2019 are următoarea structură.

    15-19 iulie-înscrierea candidaților; 26 iulie-înscrierea candidaților care au promovat examenele de corigente; 21 august-limbă și literatură română-probă Ea)-probă scrisă; 22 august-limbă și literatură maternă-probă Eb)-probă scrisă; 23 august-probă obligatorie a profilului-probă Ec)-probă scrisă; 26 august-probă la alegere a profilului și specializării-probă Ed)-probă scrisă.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*