Social

Oamenii străzii au umplut adăposturile de noapte din Timișoara

Oamenii străzii au umplut adăposturile de noapte din Timișoara

Adăposturile destinate oamenilor străzii din Timişoara sunt ocupate la capacitate maximă, odată cu instalarea gerului.

Adăpostul de pe strada Învăţătorului, care are 37 de locuri, este plin, iar în cel de pe strada Telegrafului, zilnic, sunt ocupate cele 10 locuri disponibile, spune purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Asistenţă Socială, Corina Eva. Ea a mai precizat că în limita a 12 lei pe zi, oamenilor străzii li se oferă un mic dejun şi o cină-prânz.

În Timişoara mai funcţionează Azilul de noapte Caritas de pe bd. Brâncoveanu care are 80 de locuri dar care permite cazarea până la 100 de locuri.

Fundaţia Timişoara 89 are de asemenea un adăpost cu 3 trei locuri iar Centrul social pentru persoanele fără adăpost, cu cantină socială are 13 locuri cu posibilităţi de suplimentare.

Luni, cu prilejul sărbătorii Sfântului Ioan Botezătorul, Părintele Mitropolit Ioan a poposit, la orele serii, la Centrul Social de Urgență pentru Persoane fără Adăpost, din subordinea Primăriei Timișoara, situat temporar pe strada Învățătorului din Zona Bucovina. Cu acest prilej, Înaltpreasfinția Sa a oferit persoanelor nevoiașe, aflate în adăpost, lenjerie de pat, haine și încălțăminte, atât de necesare în această perioadă geroasă, precum și obiecte necesare igienei personale. Alături de măicuțe de la Centrul eparhial Înaltpreasfințitul Părinte Ioan a împărțit 250 de articole de îmbăcăminte noi și 70 de porții de mâncare.

Sursa: Radio Timişoara

Foto: Mitropolia Banatului


Un comentariu

  1. Petru Ilieșu

    De corectat: Centru rezidențial al Fundației Timișoara 89 are 45 locuri de cazare (limita de acreditare) care sunt complet ocupate.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*