Social

Tânăr de 19 ani, amendat cu 2.500 de lei după ce a scris cu graffiti pe clădirea Colegiului Loga

Tânăr de 19 ani, amendat cu 2.500 de lei după ce a scris cu graffiti pe clădirea Colegiului Loga

Polițiștii locali au depistat, luni, ca urmare a verificărilor efectuate prin mijloace specifice, un tânăr care a scris cu spray-ul de tip graffiti pe clădirea Colegiului Național C.D. Loga, de pe strada cu același nume. Mai exact, acesta a scris, în noaptea de 4 ianuarie, în jurul orei 02.00, pe fațada imobilului menționat deteriorându-l și creând astfel un aspect inestetic. Ulterior, polițiștii locali l-au identificat ca fiind B.F., de 19 ani, din Timișoara, acesta fiind sancționat cu amendă maximă, conform Legii 554/2003 privind măsuri pentru asigurarea aspectului estetic al localităților, de 2.500 de lei.

De asemenea, datele acestuia au fost comunicate reprezentanților Colegiului C.D. Loga, în vederea efectuării demersurilor de recuperare a prejudiciului ca urmare a refacerii fațadei deteriorate. Tânărul a declarat că a scris pe clădire crezând că va fi amuzant pentru prietenii săi. Acesta este cel de-al doilea caz în ultimele două săptămâni în care astfel de tineri sunt depistați si sancționați drastic pentru astfel de fapte.

Poliția Locală Timișoara atrage din nou atenția că înscrierea sau aplicarea pe ziduri, pe fațadele imobilelor proprietate publică sau privată, pe monumente istorice și de arhitectură sau pe orice alt tip de construcții a inscripțiilor neautorizate, prin utilizarea de vopsele, spray-uri și alte asemenea materiale care murdăresc sau produc deteriorarea ori distrugerea bunurilor în cauză, constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 500 lei la 2.500 de lei, cei depistați riscând să fie trași la răspundere și cu privire la măsurile de curățare sau refacere a fațadelor.

Un alt caz, depistat tot în zona respectivă, pe C.D. Loga, luni seara, în jurul orei 23.30, este cel al unui tânăr de 20 de ani, B.R. din Hunedoara, care a fost sancționat tot cu 2.500 de lei conform HCL 371/2007, deoarece a făcut drifturi, turând motorul autoturismului Hyundai la volanul căruia se afla.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*