Cultură

„Dansând în noapte”, pe scena Teatrului Maghiar din Timișoara

„Dansând în noapte”, pe scena Teatrului Maghiar din Timișoara

Marți, 8 ianuarie, 19:00, în Sala Mare a Teatrului Maghiar va fi jucat un spectacol ce-și provoacă publicul la emoții extreme, la reflecții profunde și îi propune o experiență teatrală întrutotul aparte: superproducția DANSÂND ÎN NOAPTE (TÁNCOS A SÖTÉTBEN)/ „Dancer in the dark”, regia Kocsárdi Levente, muzică originală de Vlaicu Golcea.

Musicalul regizat de Kocsárdi Levente cu muzică originală de Vlaicu Golcea o prezintă pe Selma, o imigrantă îndrăgostită de muzică în America anilor `60. Textul de sepctacol este bazat pe scenariul filmului omonim de Lars von Trier. Mamă iubitoare, bună prietenă, eternă visătoare, Selma va fi înghițită de construcția putredă a banilor și intereselor din pseudodemocrația americană. Spectacolul pune întrebări despre infailibilitatea sistemului juridic, Visul American și limitele noastre umane. Traducerea în română va fi și prin supratitrare, și prin cască. Biletele costă 24/12 lei și se pot lua la casierie sau online prin www.biletmaster.ro. Informații și rezervări: ticket@tm-t.ro, 0752111803.

Scenariul filmului a fost adaptat pentru musical de către Patrick Ellsworth din Statele Unite. Patrick Ellsworth a absolvit Programul de Dramaturgie Americană „Lila Acheson Wallace” de la Conservatorul Juilliard, New York. „Dancer in the Dark” se joacă în diverse forme teatrale în toată Europa: de curând a fost pus în scenă în varianta musical la Rio de Janeiro (2017), fiind în pregătire și un spectacol muzical la Londra.

La Timișoara, Selma este interpretată de Magyari Etelka, iar din distribuție fac parte, ca actori invitați din Ungaria, Csoma Judit și Horányi László, alături de actorii Teatrului  Maghiar „Csiky Gergely” din Timișoara: Balázs Attila, Szilasi Eszter Júlia, Kiss Attila, Aszalos Géza, Vass Richárd, Éder Enikő, Lőrincz Rita, Mátyas Zsolt Imre, Tar Mónika, Molnár Bence, Lukács Szilárd, Mihály Csongor și Molnos András Csaba, și copiii Makkai Gergő și Lázár Dávid.

Echipa de creatori îi reunește pe și arh. Mihai Donici (decor), designer Mihaela Crețescu (costume), Cristina Lilienfeld (coregrafa), Uțu Pascu (asistență sound design).

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*