Eveniment

Aglomerație la vămile din vestul țării

Aglomerație la vămile din vestul țării

În ultimele 24 de ore, prin punctele de trecere ale frontierei au trecut peste 230.500 persoane, cetățeni români și străini, dintre care aproximativ 79.700 pe sensul de intrare şi 150.800 pe cel de ieşire din ţară şi peste 59.000 mijloace de transport, dintre care 19.200 pe sensul de intrare și 39.800 pe sensul de ieșire din țară.

Timpii de aşteptare la vama Nădlac II, din judeţul Arad, au depăşit, sâmbătă dimineaţa, 180 de minute, pe sensul de ieşire din ţară, astfel că s-a format o coloană de maşini care se întinde pe mai mulţi kilometri. Și asta pentru că românii se întorc în număr mare la muncă în străinătate, după ce au petrecut sărbătorile de iarnă în ţară.

În zonele de competenţă – punctele de trecere şi  “frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat: 41 fapte ilegale ( 28 infracţiuni şi 13 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români cât şi străini; au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de peste 10.186.000 lei; valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 4.600 lei.

Nu s-a permis intrarea în ţară a 19 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea unui număr de 14 cetăţeni români din diferite motive legale.

“Reamintim că accesând aplicaţia on-line „Media timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei deschise traficului internaţional”, la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/, se pot vizualiza punctele de trecere a frontierei, care sunt marcate, în funcţie de trafic şi timpii de aşteptare în culori diferite. Timpii de aşteptare sunt actualizaţi în timp real, fapt ce ajută utilizatorul să-şi reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic scăzute”, transmite Poliția de Frontieră.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*