Administrație

Din 14 ianuarie, liber la plătit taxe și impozite

Din 14 ianuarie, liber la plătit taxe și impozite

Timișorenii îşi pot plăti dările pentru anul în curs, începând de luni, 14 ianuarie. Până atunci, angajații Direcției Fiscale încasează doar amenzi și taxe speciale.

Contribuabilii persoane fizice şi juridice pot plăti taxele şi impozitele locale în două tranşe, respectiv prima, până la 31 martie, iar cea de-a două, până la 30 septembrie. Cei care achita impozitul pe terenuri, mașini sau locuințe pentru anul în curs până la 31 martie vor beneficia de o reducere de 10 la sută.

Ca noutate este supraimpozitarea proprietarilor de clădiri istorice neîngrijite. Potrivit șefului Direcției Fiscale a Primăriei Timișoara, Adrian Bodo,  peste 1200 de persoane sunt vizate de aceste majorări, taxa pe paragină, adică un impozit mărit de 6 ori față de cel normal. Cei care vor plăti impozite mai mari cu 50% sunt proprietarii de mașini.

Din acest an se introduce taxa pentru sprijinirea turismului, în cuantum de 2%, fără TVA, și care va fi plătită din tariful de cazare.

O taxă specială a fost introdusă începând cu anul acesta, în valoare de 1.000 lei, pe care o vor plăti cei care vor să se căsătorească în alte locații decât la Casă Căsătoriilor.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*