Administrație

Cum va arăta noua maternitate Bega, ce va fi ridicată lângă Judeţean

Cum va arăta noua maternitate Bega, ce va fi ridicată lângă Judeţean

Primele imagini cu designul noii maternități, pe care Consiliul Județean o construiește lângă Spitalul Județean, așa cum a fost gândit de proiectanți, arată că vom avea o clădire excepțională. Imobilul de patru etaje care va găzdui Maternitatea Bega va fi ridicat lângă Casa Austria.

Proiectul este finanțat prin fonduri europene în valoare de 12 milioane de euro, aprobați prin Programul de Cooperare Transfrontalieră România – Ungaria.

“La Consiliul Județean Timiș avem în lucru acum Studiul de Fezabilitate, care trebuie predat până în luna martie, după care urmează licitația pentru proiectare și execuție. Consider că acest proiect este unul de excepție pe care l-am dorit și pentru care am făcut mari eforturi să îl avem aprobat deoarece ne va ajuta să rezolvăm o problemă delicată a Județului Timiș. Nou născuții și mamele au tot dreptul să beneficieze de condiții europene și acest lucru l-am avut în vedere când am gândit strategia pe domeniul sănătății. Deloc de neglijat, ba chiar un obiectiv principal, este faptul că în cadrul noii maternități vor fi oferite în premieră în sistemul public din vestul tării servicii de fertilizare in vitro. Așa cum v-am obișnuit până acum prin proiectele majore pe care le avem la Consiliul Județean ne gândim la viitor, ne gândim la generațiile viitoare”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*