Social

O „bijuterie” de căţel şi-a salvat stăpânii când locuinţa le-a luat foc

O „bijuterie” de căţel şi-a salvat stăpânii când locuinţa le-a luat foc

„Câinele este cel mai bun prieten al omului!” A dovedit-o și frumoasa Bijou, cățelușa care și-a salvat stăpânii în noaptea de Crăciun.

Bijou este o cățelușă foarte frumoasă și inteligentă. Ea locuiește împreună cu puiul ei și stăpânii într-un apartament din Timișoara. În noaptea de Crăciun, în jurul orei 00:45, Bijou a început să se agite și a lătrat până și-a trezit stăpânul. Odată trezit, acesta și-a dat seama că tot apartamentul este invadat de un fum dens, iar aerul devenise imposibil de respirat. În grabă și-a trezit soția și împreună au ieșit din apartamentul incendiat, salvându-și viața lor și a celor doi căței. Au apelat imediat la 112, iar pompierii s-au grăbit să ajungă la fața locului. La locul intervenției, cei de la ISU au constatat că incendiul a pornit de la o instalație electrică din bradul de Crăciun, extinzându-se și la obiectele din încăpere.

Alarma dată de Bijou le-a salvat nu doar viețile celor doi proprietari, ci și bunurile aflate în celelalte încăperi și chiar viețile vecinilor din apartamentele alăturate, deoarece incendiul a fost observat la timp și lichidat înainte de a se extinde la întregul apartament sau vecinătăți.

„Dacă nu ne-ar fi trezit Bijou, cred că am fi murit intoxicați cu fum”, a mărturisit emoționată stăpâna cățelușei.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*