Sănătate

Copilul care s-a înecat în ștrand la Deva, transferat cu elicopterul SMURD la Timișoara

Copilul care s-a înecat în ștrand la Deva, transferat cu elicopterul SMURD la Timișoara

Copilul aflat în comă profundă după ce s-a înecat într-un ștrand din Deva, a fost transferat în această după-amiază cu elicopetrul SMURD la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Timișoara.

Medicii fac eforturi disperate pentru a-l salva pe copilul de 6 ani, care în urmă cu o zi a fost găsit pe fundul unui bazin de înot de la ștrandul Aqualand din Deva. Pacientul a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Timișoara și apoi a fost dus la Secția AȚI de la Maternitatea Bega, unde medicii încearcă tot posibilul de a-l salva. „De la Deva a fost adus pacientul. A fost introdus în UPU, urmând să mai fie investigat suplimentar față de ceea ce am primit de la colegii de la Deva. ȘI după aceea va fi transferat la Pediatrie Bega la compartimentul AȚI. N-au fost probleme pe care colegă care este de garda pe elicopter să nu le poată gestiona”, a explicat dr. Mihai Grecu, șef UPU SCJUT.

Tragedia s-a produs într-un bazin de 1,6 metri, iar copilul a intrat în apă împreună cu un adult, iar apoi a fost lăsat nesupravegheat. În ajutorul lui ar fi sărit un salvamar și o asistență. Minorul a fost scos din apă în stop cardiorespirator.

Complexul Aqualand Deva este administrat de Serviciul Baze Sportive și de Agrement, o structura a Serviciului Public de Întreținere și Gospodărire Municipală Deva.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*