Life-style

Cum arată actorul Robert Powell la 41 de ani după apariția sa în „Iisus din Nazareth”

Cum arată actorul Robert Powell la 41 de ani după apariția sa în „Iisus din Nazareth”

De când Robert Powell a jucat magistral în rolul lui Iisus în celebru film din 1977, intitulat „Iisus din Nazareth”,  realizat de Franco Zeffirelli, fotografii cu celebrul actor  au fost expuse  de oameni în biserici, case, mașini, birouri și în fel de fel de locuri în lume, fiind convinși că acestea alungă spiritele rele și aduc noroc.

Acest lucru se pare însă că îl scoate din minți pe legendarul actor, care a ajuns la venerabila vârstă de 73 de ani. Starul de la Hollywood și-a rugat insistent fanii pe rețelele de socializare „să înceteze să-l mai venereze pentru că el nu este Iisus” și că ar trebui mai degrabă, să-l venereze pe adevăratul Iisus.

Niciodată nu am încetat să spun și să repet întregii lumi încă din 1977 că eu nu sunt Iisus Hristos. Sunt doar un actor britanic și un comedian. M-am săturat să văd poze afișate în locuri sfinte sau te miri unde. Eu doar am jucat într-un film pentru a-mi câștiga existența. Ardeți pozele cu mine și venerați-l doar pe adevăratul Dumnezeu! Eu sunt doar un actor”, a declarat starul.

Cu toate acestea, Robert Powell  a fost ani de zile un adevărat simbol al întruchipării Mântuitorului. El a concurat la acest rol cu doi mari actori, Al Pacino și Dustin Hoffman. Inițial, Robert fusese distribuit în rolul lui Iuda, însă când Zeffirelii i-a observat pe platoul de filmare culoare ochiilor l-a trimis la machiaj, realizând că aceia ar putea fi ochii lui Iisus. După ce a fost machiat așa cum trebuia să arate Iisus în film, Zeffirelli și-a dat seama că el este omul perfect de care are nevoie pentru acest rol.

 

După filmări, timp de doi ani a mers la psihiatru

 

Pe de altă parte, potrivit publicațiilor din întreaga lume, Robert și-a studiat atât de mult rolul, încât cei care îl cunosc spun că de câteva ori actorul chiar se credea și el a fi Hristos. La doar 33 de ani, după succesul filmului, Robert Powell credea că era pregătit pentru notorietatea uriașă  și pentru alte roluri mari, însă nu a fost așa. După filmările de la „Iisus din Nazareth”, timp de doi ani de zile a fost nevoit să meargă la psihiatru pentru că în timpul fimărilor acesta a început să dezvolte sindromul mesianic. După ce și-a revenit însă, succesul performaței sale din film a dispărut și nimeni nu îl mai angaja, reușind de atunci să obțină roluri doar în seriale tv.

Robert Powell este un actor de film și televiziune care s-a născut pe 1 iunie 1944 și a devenit celebru în întreaga lume tocmai pentru rolul lui din „Iisus din Nazareth(1977)”, dar și pentru rolul agentului secret Richard Hannay. El este cunoscut și pentru rolul său ca Mark Williams în serialul de la BBC One, Holby City. Vocea lui distinctivă a devenit extrem de cunoscută din reclame și documentare, în special în cele despre cel de–Al Doilea Război Mondial.

Robert s-a căsătorit pe 29 August, 1975 cu  ‘Barbara ‘Babs’ Lord’, cu care are o căsnicie foarte fericită și au împreună doi copii, Mark și Diana.

 

Sursa: libertateapentrufemei.ro

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*