Social

Se așteaptă aglomerație în punctele de frontieră, pentru perioada Sărbătorilor de Iarnă

Se așteaptă aglomerație în punctele de frontieră, pentru perioada Sărbătorilor de Iarnă
Adora Beauty

Ca în fiecare an, apropierea Sărbătorilor de Iarnă readuce în ţară mulţi dintre cetăţenii români aflaţi în străinătate, pentru a-şi petrece aceste zile împreună cu familia, dar şi cetăţeni străini care doresc să-şi petreacă zilele de vacanţă în România. În acest sens se prefigurează o creştere a traficului prin punctele de trecere ale frontierei.

Pentru evitarea aglomerărilor, au fost dispuse măsuri de suplimentare a personalului poliţiei de frontieră până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, în funcţie de dinamica valorilor de trafic.

Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara,  recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţa de sud-vest,  astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt.

Pe frontiera româno-ungară:

  • pe raza jud. Timiş: P.T.F. Cenad – Kiszombor

Pe frontiera româno-sârbă:

  • pe raza jud. Timiş: P.T.F. Jimbolia – Srpska Crnja;P.T.F. Stamora-Moraviţa  – Vatin;  P.T.F. Valcani – Vrbica;P.T.F. Foeni – Jasa Tomic;P.T.F. Lunga – Nakovo;
  • pe raza jud. Caraş-Severin: P.T.F. Naidăş – Kalugerovo;
  • pe raza jud. Mehedinţi: P.T.F. Porţile de Fier 1 – Djerdap;P.T.F. Porţile de Fier 2 – Kusjak.

În luna decembrie 2017, frontiera Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara a fost tranzitată de aproximativ 314.000 de persoane (aproximativ 159.000 persoane pe intrare și aproximativ 155.000 persoane pe ieșire) precum și de 117.000 de mijloace de transport,  dintre acestea, aproximativ 60.000 au fost pe sensul de intrare în ţară și 57.000 pe sensul de ieșire.

Cele mai tranzitate  puncte de trecere din sud-vestul ţării au fost Punctul de Trecere a Frontierei Porțile de Fier I, ( aproximativ 48.000 de persoane pe sensul de intrare cu 16.000 mijloace de transport și aproximativ 45.500 de persoane pe sensul de ieșire cu 16.000 de mijloace de transport),  Punctul de Trecere a Frontierei Cenad ( aproximativ 32.300 de persoane pe sensul de intrare cu 14.300 mijloace de transport și aproximativ 30.000 de persoane pe sensul de ieșire cu 12.300 de mijloace de transport) și Punctul de Trecere a Frontierei Stamora-Moravița ( aproximativ 31.500 de persoane pe sensul de intrare cu 11.500 mijloace de transport și aproximativ 32.800 de persoane pe sensul de ieșire cu 12.400 de mijloace de transport).

Participanții la traficul transfrontalier au la dispoziție aplicaţia Trafic On-line, dezvoltată de Poliţia de Frontieră Română, ce poate fi accesată pe pagina de internet  www.politiadefrontiera.ro. Această aplicaţie on-line prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp. Timpii de aşteptare sunt actualizaţi în timp real, fapt ce ajută utilizatorul să-şi reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic scăzute.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*