Administrație

Investițiile Primăriei Buziaș, recompensate! Au venit cei 5 milioane lei

Investițiile Primăriei Buziaș, recompensate! Au venit cei 5 milioane lei
Adora Beauty

Veste bună! Investițiile autorităților locale din Buziaș au fost recompensate de Uniunea Europeană! Primăriei Buziaș i-au fost restituite fondurile cheltuite pentru consolidarea și restaurarea Colonadei, în valoare de peste 5 milioane lei.

Reamintim, Colonada din Buziaş a trecut printr-un amplu proces de reparaţii. Este singurul monument din țară care se poate compara cu obiective asemănătoare din Karlovy Vary din Cehia şi Baden-Baden din Germania. Colonada are peste 500 metri, a fost construită în 1875 și a fost comandată special pentru plimbările împărătesei Sisi a Austriei.

Potrivit primarului Sorin Munteanu, o mare parte din bani au intrat deja în cont in aceste zile, chiar înainte de Crăciun, şi vor fi utilizaţi pentru amenajarea Casei de Cultură şi refacerea pieţei agroalimentare.

Reamintim, la începutul lunii octombrie, edilul orașului Buziaș a semnat proiectul de 5 milioane euro cu Agenția de Dezvoltare Regională Vest. În plus, a accesat și alte trei contracte tot de 5 milioane euro, însă cu fonduri de la bugetul național, prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

În 22 august, în Sala de Consiliu a Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest a fost semnat contractul de finanţare în valoare de 2,3 milioane lei, din care 1,3 milioane fonduri nerambrusabile pentru a reabilita clădirea Primăriei Buziaș. Proiectul vizează îmbunătățirea izolației termice a clădirii, reabilitarea sistemului de încălzire, alimentare cu apă caldă, iluminare, ventilare și climatizare, instalarea unor instalații de producție alternativă de energie.

În plus, autoritățile au în plan construirea unui teren de tenis de câmp și reabilitarea străzilor din jurul parcului. Vor fi construite alei pentru alergat și piste pentru biciclete, vor fi refăcute spațiile verzi și va fi realizat un loc de joacă pentru copii.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*