Eveniment

Primăriile Timişoara şi Lugoj, amendate de Poliţie pentru că nu au deszăpezit străzile

Primăriile Timişoara şi Lugoj, amendate de Poliţie pentru că nu au deszăpezit străzile
Adora Beauty

Având în vedere starea drumurilor din municipiul Timișoara și municipiul  Lugoj din acest moment, după ninsorile abundente care au avut loc în urmă cu câteva zile, polițiștii din cadrul I.P.J. Timiș, având în vedere numeroasele semnalări privind starea drumurilor, au făcut o evaluare a stadiului de deszăpezire a acestora.

În urmă verificărilor s-a constatat faptul că atât pe arterele principale de pe raza municipiilor cât și pe drumurile naționale și județene se poate circula în condiții normale, însă pe străzile secundare, având în vedere stratul de polei care s-a format din cauza nedeszăpezirii totale sau parțiale, ne confruntăm cu situații dificile, fapt ce îngreunează circulația și fluentă traficului.

În urma acestor constatări, polițiștii Serviciului Rutier au luat măsura sancționării  administratorilor drumurilor din Timișoara și Lugoj pentru neîndeplinirea obligației de întreținere a drumului public pe timp de iarnă, cu suma de 3.045 de lei conform O.U.G.195/2002 art.105 pct.28, în vederea remedierii acestor probleme în cel mai scurt timp posibil.

 

În continuare, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Timiş vă recomandă:

Adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic!

Atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei este obligatoriu că autovehiculul să fie echipat cu anvelope de iarnă, iar autovehiculele de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dizpozitive antiderapante!

Adoptați o manieră preventivă de condus!

Verificaţi farurile, nivelul uleiului, combustibilului, antigelulului, lichidului de parbriz şi instalaţia de încălzire!

Verificaţi dacă dispozitivele de iluminare şi semnalizare, ştergătoarele de parbriz şi instalaţiile de climatizare funcţionează corespunzător!

Circulaţi cu viteză redusă, pentru a putea frâna în condiţii de siguranţă! Tineţi cont de faptul că atunci când este zapadă, distanţele sunt mai greu de apreciat. De aceea, mentineţi o distanţă mai mare între maşina dumneavoastră şi cea din faţă;

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*