Eveniment

Petardele, în vizorul jandarmilor

Petardele, în vizorul jandarmilor

Jandarmii din Gruparea Mobilă „Glad Voievod” Timişoara desfăşoară, în această perioadă, acțiuni pe linia prevenirii și combaterii comerțului ilicit cu articole pirotehnice, specifice sărbătorilor de iarnă. Echipajele de jandarmi au în atenție depistarea persoanelor care încalcă prevederile legale referitoare la deținerea, comercializarea sau utilizarea acestor tipuri de articole.

În timpul acțiunilor ce au fost desfășurate în zona piețelor și în alte locuri publice, au fost depistate trei persoane care comercializau, în mod ambulant, articole pirotehnice de diferite tipuri. Jandarmii au stabilit identitatea acestora, la verificări rezultând că sunt doi bărbați cu vârsta de 25 de ani și o femeie în vârstă de 36 de ani. Asupra lor, jandarmii au găsit 5.977 de articole pirotehnice.

Având în vedere că, în conformitate cu prevederile Legii nr. 126/1995 actualizată, „efectuarea fără drept de operațiuni cu articole pirotehnice” constituie infracţiune, jandarmii au întocmit actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală. Întreaga cantitate de articole pirotehnice oferite spre comercializare ilicită, a fost ridicată în vederea confiscării.

Adora Beauty

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*