Administrație

Finanţarea de 45 de milioane de euro pentru sistemul de colectare a gunoaielor din Timiş, în pericol

Finanţarea de 45 de milioane de euro pentru sistemul de colectare a gunoaielor din Timiş, în pericol

Avertismentul a fost făcut, joi, de preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra, care a arătat că două dintre firmele care operează în zonele Sânnicolau, Jimbolia, Deta şi Făget nu se înţeleg. Din această cauză, gunoaiele nu sunt ridicate, iar finanţarea pentru deponeu şi staţiile de transfer este în pericol.

„Avem o situație delicată. Cele trei zone gestionate de societatea Brai Cata, care a intrat într-un conflict comercial cu societatea Polaris, Brai Cata având responsabilitatea colectării deșeurilor de la cetățeni, Polarisul având responsabilitatea transporturilor deșeurilor de la stații la deponeul de la Ghizela. Nu avem pârghiile să intrăm într-o dispută comercială între două societăți, dar această dispută, din păcate, afectează sistemul integrat de management al deșeurilor prin fluxul de deșeurilor care trebuie respectat în cadrul proiectului pe fonduri europene”, spune Călin Dobra.

Preşedintele CJ Timiş a mai declarat că se analizează posibilitatea convocării Comitetului judeţean pentru situaţii de urgenţă pentru a căuta soluţii astfel încât proiectul finanţat din fonduri europene să nu fie afectat.

Adora Beauty

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*