Social

Un tânăr e bun de plată după ce a fost surprins de polițiștii locali în timp ce desena cu graffiti pe pereții unei clădiri

Un tânăr e bun de plată după ce a fost surprins de polițiștii locali în timp ce desena cu graffiti pe pereții unei clădiri

Polițiștii locali aflați în patrulare, marţi, în jurul orei 16.00, au surprins un tânăr timp ce desena cu spray graffiti pe imobilul cu nr. 1 de pe str. Sergent Constantin Mușat. Trecând la legitimarea acestuia, s-a stabilit că se numește P.A. și este din Timișoara.

Acesta de declarat că a vrut să-și lase semnătura pe pereții clădirilor, motivând că nu a știut că nu are voie să scrie pe clădiri. Timișoreanul a fost sancționat cu amendă maximă, conform Legii 554/2003 privind măsuri pentru asigurarea aspectului estetic al localităților. De asemenea, a fost informată Asociația de Proprietari de la adresa respectivă în vederea efectuării demersurilor de recuperare a prejudiciului ca urmare a refacerii fațadei deteriorate.

Poliția Locală Timișoara atrage atenția că înscrierea sau aplicarea pe ziduri, pe fațadele imobilelor proprietate publică sau privată, pe monumente istorice și de arhitectură sau pe orice alt tip de construcții a inscripțiilor neautorizate, prin utilizarea de vopsele, spray-uri și alte asemenea materiale care murdăresc sau produc deteriorarea ori distrugerea bunurilor în cauză, constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 500 lei la 2.500 de lei, cei depistați riscând și fie trași la răspundere și cu privire la măsurile de curățare sau refacere a fațadelor.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*