Administrație

Iarnă grea în Timiş. ISU recomandă să plecaţi la drum doar dacă este necesar

Iarnă grea în Timiş. ISU recomandă să plecaţi la drum doar dacă este necesar

Pentru gestionarea optimă a situațiilor de urgență, la sediul ISU Timiș a fost convocat Centrul Județean de Coordonare și Conducere a intervenției și Grupa Operativă ISU Timiș.

De asemenea, la ora 19:00, la sediul ISU Timiș a avut loc o ședință operativă la care au participat Eva Georgeta Andreaș – prefect al județului Timiș, Călin Dobra – președintele Consiliului Județean, inspectorul șef al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență „Banat” al județului Timiș, directorii societății Enel, reprezentanți ai drumurilor naționale, drumurilor județene și drumurilor municipale (Primăria municipiului Timișoara).

În intervalul ora 08.00-20.00 ISU Timiș a intervenit în 60 de situații de urgență, dintre care: 3 incendii, 23 degajări copaci/crengi căzuți pe autoturisme, 18 degajări copaii/crengi căzuți pe carosabil, 11 degajări cabluri de pe partea carosabilă și 5 accidente rutiere.

La nivelul județului Timiș, la ora 20:00, 31 de localități au fost parțial/total nealimentate cu energie electrică. În prezent, pentru restabilirea energiei electrice în localitățile afectate lucrează 18 echipe, iar în urma ședinței operative s-a dispus dublarea numărului echipelor de lucru în teren cu lucrători din județele Arad și Hunedoara. În acest moment, Spitalul orășenesc Făget este alimentat cu energie electrică, problema fiind remediată de către echipele din teren.

Pe drumurile naționale și județene și pe sectorul de autostradă, se acționează astfel:

– pe sector autostradă cu 67 utilaje;

– pe drumurile naționale – 49 de utilaje;

– pe drumurile județene – 29 de utilaje;

– în municipiul Timișoara – 8 autobasculante cu lamă și sărăriță, și două buldoexcavatoare.

De asemenea, reprezentantul primăriei municipiului Timișoara, Robert Kristof, a precizat că echipele de la nivelul municipiului vor fi suplinite cu echipaje Colterm.

Nu au fost raportate probleme deosebite pe căile de comunicații, se circulă în condiții de iarnă.

ISU recomandă cetățenilor să utilizeze autoturismul doar dacă este strict necesar. Celor care pleacă la drum în această perioadă, li se recomandă să aibă autoturismele echipate corespunzător, să se intereseze asupra stării drumurilor înainte de pornire și să respecte semnalele ori restricțiile autorităților.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*