Eveniment

Vitezomanii din Timiş, arşi la buzunare. Rutiera a dat peste 400 de amenzi în ultimele zile

Vitezomanii din Timiş, arşi la buzunare. Rutiera a dat peste 400 de amenzi în ultimele zile

Timp de patru zile, între 10 şi 13 decembrie, poliţiştii rutieri au acţionat pe raza întregului judeţ, în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Astfel, au fost întocmite 11 dosare penale pentru infracţiuni rutiere şi aplicate 441 sancţiuni contravenţionale, 161 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 82 pentru neutilizarea centurii de siguranţă.

Ca măsură complementară, au fost reţinute în vederea suspendării 63 permise de conducere pentru nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire, nerespectarea limitelor legale de viteză, neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor. De asemenea, au fost retrase 8 certificate de înmatriculare. În weekend poliţiştii rutieri continuă acţiunile.

În 14 decembrie, în jurul orei 00.30, polițiștii Postului de Poliție Becicherecu Mic au oprit pentru control pe DJ 693,  un autoturism, condus de un bărbat, de 43 de  ani, care se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cel în cauză, a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Pe numele șoferului, a fost întocmit dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*