Sănătate

Trei operaţii speciale într-o săptămână la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timișoara

Trei operaţii speciale într-o săptămână la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timișoara

Institutul de Boli Cardiovasculare din Timișoara termină anul 2018 în forță, cu trei proceduri speciale; două stent grafturi aortice și o valvă aortică percutană TAVI, implantate într-o singură săptămână.

Este vorba despre cazuri complexe cu disecție de aortă tip B, ruptură de aortă post-traumatică și o valvă percutană TAVI (la o pacientă de 80 de  ani),  care au fost efectuate de aceeași echipă complexă de medici cardiologi intervenţionişti: conf dr Cristian Mornoş, dr Daniel Brie, chirurgii cardiovasculari prof dr Marian Gaşpar, dr Daniel Nica, dr Horea Feier, dr Lucian Falnita, dr Ciprian Dima, anesteziștii dr Horia Cioloca, dr Mădălin Munteanu, cardiologi echo, dr Ani Mornoş, sub coordonarea de expert a prof dr Markus Linz, pentru TAVI și prof. dr. Rolf Dammrau pentru stent grafturi. Toate acestea la o activitate cardio-chirurgicală cu peste 700 de operații pe cord deschis.

„De asemenea, se face reabilitarea Blocului Operator vechi, cu montarea unui Sistem de Climă Laminară nou și reamenajarea spațiului chirurgical. Sunt perspective de finanțare prin Programele transfrontaliere care să ne permită, în anul 2019, amenajarea Stației Centrale de Sterlizare și dotarea corespunzătoare a Blocului operator cel nou, cu aparatură și echipamente corespunzătoare. Dacă reușim să extindem cele patru săli de operație, atunci ne putem gândi la reactivarea Programului de Transplant Cardiac la Timișoara și organizarea unui Departament de Chirurgie Cardiacă Pediatrică. Conducerea Institutului prin manager şef de lucrări dr. Constantin Luca ne asigură tot sprijinul logistic și administrativ necesar, împreună având aceeași dorința de a asigura un tratament cât mai modern și performant pacienților cardiovasculari. Mulțumiri  echipelor de asistente medicale de la: Cateterism, Chirurgie, Anestezie şi Terapie pentru profesionalism și nu numai, pentru implicarea emoțională și dăruirea lor”, a precizat, vineri, prof. dr. Marian Gașpar.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*