Eveniment

Maşini căutate de autorități, confiscate de poliţiştii de frontieră timișeni

Maşini căutate de autorități, confiscate de poliţiştii de frontieră timișeni

Poliţiştii de frontieră timişeni au depistat trei bărbaţi care au încercat să intre ilegal în ţară cu autovehicule căutate de autorităţile din Austria, Germania şi Olanda.

În data de 13 decembrie, la ora 11.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Stamora-Moravița, judeţul Timiș, s-a prezentat pentru a intra în ţară un cetăţean sârb, în vârstă de 45 de ani, la volanul unui autoturism marca Peugeot, model 407. În urma verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că autoturismul figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, alertă emisă de autorităţile din Austria, în luna septembrie a acestui an. Bărbatul în cauză a declarat că el este şofer, autoturismul aparţinând altei persoane, el neavând cunoştinţă că maşina se află în atenţia autorităţilor.

Tot în data de 13 decembrie, dar la ora 16.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, judeţul Timiș, s-a prezentat pentru a intra în ţară un cetăţean sârb, în vârstă de 34 de ani, la volanul unui vehicul marca Mercedes Benz, model Sprinter cu nemere de înmatriculare specifice Germaniei. În urma verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că microbuzul şi placuţele de înmatriculare figurează în bazele de date ca fiind căutate pentru confiscare de cărte autorităţile din Germania, în luna octombrie a acestui an. Bărbatul în cauză a declarat că a achiziţionat mijlocul de transport în sistem leasing de la o firmă şi nu ştia că se află în atenţia autorităţilor.

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga au depistat, în data de 12 decembrie, un cetăţean român care a încercat să între ilegal în ţară, pe la „frontiera verde”, la volanul unui autoturism marca Citroen. Bărbatul a fost condus la sediul sectorului pentru cercatări, unde s-a stabilit că mijlocul de transport figurează ca fiind furat, alertă emisă de autorităţile din Olanda. Acesta a declarat că a muncit în Olanda, pentru societatea comercială căreia aparţine maşina şi, deoarece nu a fost plătit, a ales să plece cu maşina firmei în schimbul sumei de bani care îi era datorată.

Maşinile, în valoare totală de aproximativ 79.000 de lei, au fost indisponibilizate la sediile Poliţiei de Frontieră, în continuare fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*