Administrație

Comuna timișeană Giroc atrage tot mai mulți tineri de la oraș

Comuna timișeană Giroc atrage tot mai mulți tineri de la oraș

Dezvoltarea infrastructurii și investițiile realizate de primărie au făcut că Girocul să se plaseze în fruntea topului preferințelor celor care își doresc o locuința într-o zona elegantă și curată.

Edilul Ionel Toma a depus proiecte importante în valoare de 5 milioane de euro pentru comună și a fost recompensat pentru susținerea mediului rural românesc, a dezvoltării economiei rurale și creșterea calității vieții. „A fost un premiu care m-a bucurat foarte mult, nu m-am gândit că o să îl primesc. Este un rod al muncii colective, nu este neapărat al primarului”, a transmis primarul Ionel Toma.

De 20 de ani autoritățile din Giroc au reușit să aducă și să mențină comuna în topul celor mai bogate localități din țară, iar numărul locuitorilor este într-o continuă creștere, 15.000 de cetățeni. Infrastructura permite și un acces ușor către orașele din apropiere. În plus, sunt peste 45 de mari constructori care își derulează activitatea aici.“Ritmul de dezvoltare a comunității ne-a solicitat foarte mult într-o altă direcție cu o dezvoltare mult mai amplă, în sensul infrastructurii, care sunt factorii determinanți în dezvoltarea comunității noastre. Sigur că nimeni nu vine să investească într-o localitate unde nu găsește toate aceste lucruri: gaz, apă, canal, asfalt, trotuare și semnal GSM, până la urmă că și asta a fost o problemă”, a mai precizat edilul comunei Giroc.

Peste 1400 de firme își derulează activitatea și oferă locuri de muncă în Giroc. Tinerii din oraș au decis să se mute la sat, pentru liniștea oferită și confortul de zi cu zi. Locuitorii au drumuri ca în palmă, autoritățile au construit piste de biciclete, iar transportul public este asigurat de autobuze moderne.”De aproape 6 ani ne-am mutat aici. Păi avantajele statului la curte și să fim un pic mai departe de aglomerația orașului. Suntem foarte mulțumiți, lucrurile au evoluat foarte bine de când ne-am mutat aici. Și ne bucurăm de toate avantajele ce ni le oferă comună”, “Am găsit aici niște locuințe noi și atunci ne-am mutat împreună cu față și cu nepoțica”, “Aer curat, plăcere de la sat”, “Înainte nu era așa. Acuma-i foarte bine. Și uitați, avem tot aici”, “Nu s-a făcut în oraș cât s-a făcut în Giroc. Iluminat, apă, canal, șosele, tot”, au transmis unii localnici.

Cu timpul comuna Giroc va ajunge la stadiul de oraș, odată cu creșterea rapidă a populației care se mută aici.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*