Administrație

Manifestări dedicate comemorării a 29 de ani de la Revoluţie

Manifestări dedicate comemorării a 29 de ani de la Revoluţie

Primăria, împreună cu asociaţiile de revoluţionari, a pregătit un program prin care comemorează victimele şi celebrează victoria. Programul debutează vineri, 14 decembrie, de la ora 17, cu o expoziție şi o lansare de carte la Capitol, urmată în 15 decembrie, de la ora 18, de „Marşul Libertăţii” pe traseul Piaţa Maria – Piaţa Victoriei.

Şedința festivă a Consiliului Local va fi duminică, 16 decembrie, de la ora 11, urmată de o serie de activități culturale în incinta Teatrului Naţional. Tot în 16 decembrie, de la ora 20, în Piaţa Victoriei se vor aprinde candele, iar de la ora 23.45 va fi oficiată la Biserica Martirilor o liturghie.

Luni, 17 decembrie, este zi de doliu în Timişoara, zi în care se vor oficia slujbe de pomenire şi depuneri de coroane la Catedrala Mitropolitană (ora 10), Biserica Martirilor (ora 12) şi Cimitirul Eroilor (ora 14), iar de la ora 18 pe treptele Catedralei va avea loc un moment de reculegere cu lumânări personalizate cu chipurile eroilor – martiri.

În 18 decembrie, pe treptele Catedralei se vor aprinde candele (ora 18).

În 20 decembrie, la ora 12, se va declanşa  sirena  timp de 3 minute pentru a marca dobândirea de către Timişoara a statutului de prim oraş liber de comunism. De la ora 20 pe scena din Piaţa Victoriei se va desfăşura Rock for Revolution, cu participarea Pro Musica, Melting Dice, Implant pentru Refuz, Sanctuar.

În 22 decembrie, la Casa Armatei se va desfăşura Adunarea Festivă pentru aniversarea a 29 de ani a Revoluţiei şi 28 de ani a FNRD 89. De asemenea, vor avea loc numeroase expoziții şi lansări de carte, concursuri pe teme de istorie şi de artă plastică. În 19-20 decembrie delegații asociaţiilor “Memorialul Revoluţiei  16-22 Decembrie 1989” şi “17 decembrie a Răniților şi Familiilor Îndoliate în Revoluţia din 1989’’se vor deplasa la Bucureşti, Popeşti Leordeni şi Slatina pe urmele cenuşii eroilor martiri dispăruţi, urmând să depună coroane şi să oficieze un parastas.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*