Social

Eroii căzuți în timpul Revoluției, comemorați la Timișoara

Eroii căzuți în timpul Revoluției, comemorați la Timișoara

Asociația Luptătorilor din Timișoara Arestați în Revoluție a pregătit un program aniversar și comemorativ dedicat împlinirii a 29 de ani de la Revoluția Română.

Manifestările vor avea loc în 15 – 16 decembrie. Astfel, sâmbătă seara, între orele 18.00 – 19.00, va fi organizat “Marșul Libertății – Omagiu pentru cei căzuți”, pe traseul Piața Maria – Catedrală – Piața Victoriei (Operă) – Piața Maria.

Duminică, la ora 10.00, la Teatrul Național din Timișoara, va avea loc deschiderea expoziției de artă plastică cu tema “Revoluție – Libertate”. Apoi de la ora 11.00, va fi organizată ședința festivă a Consiliului Local Timișoara în cadrul programului de aniversare a 29 de ani de la Revoluția din Decembrie 1989. După ședință, între orele 13.00 – 14.30, în sala cu oglinzi a Teatrului Național din Timișoara, va fi prezentat filmul documentar “Căderea Cortinei Roșii din Europa de Est”, va fi lansată cartea documentară “Timișoara – Remember 1989”, scrisă de Adrian Kali, și vor fi premiați elevii participanți la concursul de istorie cu tema “Remember 89 – momente, locuri, oameni, fapte – 29 de ani de la declanșarea Revoluției Române din Decembrie 1989”.

De la ora 17.30 va avea loc un spectacol de colinde și datini românești, dedicat Revoluției Române, la Teatrul Național din Timișoara, iar de la ora 20.00, în Piața Victoriei, va fi ținut un moment de reculegere și aducere aminte în onoarea Eroilor Revoluției Române, cu aprinderea de candele “Candelele Nemuririi”.

Potrivit reprezentanţilor Asociaţiei “Memorialul Revoluţiei”, au fost 73 de morţi şi 296 de răniţi în perioada 16 – 22 decembrie 1989, iar după 22 decembrie, 20 de morţi şi 77 răniţi.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*