Cultură

Spectacol de folclor și colinde cu Liliana Laichici, Taraful Rizea şi Ceata Junilor

Spectacol de folclor și colinde cu Liliana Laichici, Taraful Rizea şi Ceata Junilor
Adora Beauty

Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș în parteneriat cu Asociația „Mariana Drăghicescu” organizează joi, 13 decembrie, de la ora 18, la Casa Studenților din Timișoara, un spectacol dedicat datinilor și obiceiurilor de Crăciun, dar și memoriei unuia dintre cei mai mari animatori culturali și promotori ai folclorului,  Mărioara Murărescu.

Nume importante ale muzicii populare românești vor aduce spiritul curat al Crăciunului de altădată prin cântece și dansuri în care vibrează sufletul românesc: Liliana Laichici, Florentina și Petre Giurgi, Taraful Rizea și Ceata Junilor din Sibiu.

Programul spectacolului va cuprinde colinde și obiceiuri arhaice de colindat din Banat, precum ”Merge Lina la fântână” sau ”Hai, ficior, cu dubele” și dansuri străvechi, repuse în circulație printr-un tablou coregrafic din zona Făgetului intitulat: „Vremea colindelor”, sub îndrumarea maeștrilor coregrafi Brândușa și Nicolae Stănescu.

Tabloul obiceiurilor de Crăciun va fi completat de soliștii: Adina Hada, Răzvan Năstăsescu, Aurelian Suciu, Dan Necșa, Ciprian Pop și Cristian Tomoni; Ansamblul ”Opincuța” din Republica Moldova și Dobașii de pe Valea Izei. Acompaniamentul va fi asigurat de Orchestra Ansamblului Profesionist Banatul, dirijor: Sebastian Roșca.

Spectacolul este dedicat memoriei doamnei Mărioara Murărescu care a contribuit la dezvoltarea carierei artistice a multor interpreți de muzică populară: „au ieșit la lumină, odată cu dragostea din sufletul meu”, spunea doamna care a intrat în istorie cu emisiunea Tezaur folcloric.

Spectacolul face parte din programul  ”Datini și obiceiuri de Crăciun” și ”Sărbătoarea Crăciunului – in memoriam Mărioara Murărescu”.

Invitațiile se găsesc la sediul sediul CCAJT, str. E. Ungureanu nr. 1, Timișoara. Evenimentul este  finanțat de Consiliul Județean Timiș.

Prezintă: Felicia Stoian

Director general: prof. Adrian Scorobete

Manager: prof. Liliana Laichici

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*