Economic

Se înregistrează mici majorări la preţurile locuințelor din Timișoara

Se înregistrează mici majorări la preţurile locuințelor din Timișoara

Apartamentele au continuat să se scumpească ușor în țară, în ultima lună de toamnă. Analiștii imobiliari constată că tendința de scumpire nu s-a resimțit în toate marile centre regionale.

În Timișoara, prețul mediu solicitat pentru un apartament s-a menținut, practic, constant luna trecută, în condițiile unui avans de doar 0,1%, de la 1.211 la 1.212 euro pe metru pătrat util.

Față de noiembrie 2017, când o asemenea unitate locativă putea fi achiziționată cu 1.133 de euro pe metru pătrat util, valoarea actuală este cu 7% mai mare.

Pe parcursul lunii noiembrie, cele două segmente de piață analizate au consemnat evoluții diferite ale prețurilor. Apartamentele vechi din Timișoara s-au apreciat ușor, cu 0,2% (de la 1.211 la 1.214 euro pe metru pătrat util), însă cele noi au stagnat.

Potrivit Imobiliare.ro, suma medie solicitată la nivel național pentru apartamentele scoase la vânzare în întreaga țară s-a majorat cu 1,1% în noiembrie 2018, ajungând la 1.242 de euro pe metru pătrat util (față de 1.228 de euro pe metru pătrat util la finele lunii precedente).

Comparativ cu perioada similară a anului trecut – când un apartament costa, în medie, 1.169 de euro pe metru pătrat util –, nivelul actual al pretențiilor vânzătorilor este cu 6,2% mai ridicat. Analiștii imobiliari arată că evoluția confirmă intrarea în faza de stabilitate a sectorului rezidențial, pentru că anul trecut marja anuală de creștere se situa la 12,4%.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*