Administrație

Patru primari din Banat şi Transilvania au semnat “actul de temelie” al Alianței Vestului

Patru primari din Banat şi Transilvania au semnat “actul de temelie” al Alianței Vestului
Adora Beauty

Eveniment important la Timișoara! Primarii liberali Nicolae Robu, Gheorghe Falcă, Ilie Bolojan și Emil Boc și-au dat întâlnire și au semnat “actul de temelie” al Alianței Vestului.

Primarii celor patru oraşe vor să ia bani de la Bruxelles și să nu mai depindă de București. În plus, este vizată construcția unei autostrăzi care să lege cele patru orașe, dar și colaborări în domeniile cultură, educație, sănătate, turism, sport și securitate.

Prin această inițiativă, în spiritul Declarației de la Alba Iulia din 1 Decembrie 1918, dorim să creăm un for informal pentru schimburi de idei și de experiență între noi, edilii orașelor în cauză și între administrațiile publice locale pe care le conducem, dar și de cooperare pe proiecte mari, în primul rând de conectivitate de mare viteză, dar și în domeniile cultură, educație, sănătate, turism, sport, securitate și dezvoltare, în sens larg”, a precizat edilul Nicolae Robu.

Printre proiectele importante de infrastructură pe care „Alianta Vestului” și le dorește realizate se numară finalizarea autostrăzii Transilvania și conectarea celor patru orașe, electrificarea căii ferate între Oradea și Arad, astfel încât să se poată ajunge cu tren de mare viteză în doar două ore de la Cluj-Napoca la Timișoara.

Cei patru edili susțin că va fi constituită în primul trimestru al anului viitor o Asociație de Dezvoltare Interregională care să fie un partener al Guvernului.

De altfel, în această structură a Alianței Vestului sunt așteptate și alte orașe.

 

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*