Administrație

Comuna Biled a îmbrăcat straie de sărbătoare

Comuna Biled a îmbrăcat straie de sărbătoare

Comuna Biled a îmbrăcat straie de sărbătoare. Autoritățile au deschis vineri seară Târgul de Crăciun și au sărbătorit Centenarul Marii Uniri.

Primăria și Consiliul Local Biled au organizat o manifestare cultural-artistică pentru a marca obiceiurile de Crăciun. Evenimentul a debutat la ora 14, cu deschiderea Târgului de Crăciun, iar la ora 17.00, a fost aprins bradul și a avut loc și un foc de artificii. Participanții au servit țuică, vin și preparate la ceaun.

Mii de luminițe au împânzit străzile din comună, alături de pomul de Crăciun, iar colindele au răsunat peste tot. „Este un eveniment pe care noi îl marcăm, Centenarul, totodată am legat și focul de artificii, aprinderea luminilor de Crăciun, inclusiv tradiții, obiceiuri, colinde, cântece patriotice. În această seară avem mai mulți invitați din diferite localități, iar printre participanți se află elevii Școlii Petre Mitroi din Biled, ansamblurile de dansuri populare românești Junii Biledului și dansuri populare germane. O avem invitată special pe Diana Selagea, care va definitiva în această seară spectacolul”, a transmis primarul comunei Biled, Cristian David.

Autoritățile au amplasat în fața Căminului Cultural mai multe căsuțe din lemn, unde comercianții pot vinde diverse produse. În spiritul tradiției a fost montată ieslea în care s-a născut Mântuitorul.

Târgul de Crăciun va fi deschis pe toată perioada sărbătorilor de iarnă.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*